Călătoria cu mașina personală în această perioadă poate fi o alternativă foarte bună. Dacă urmează să călătorești spre Germania, va trebui să îți planifici traseul până la destinație și să te informezi despre taxele de drum ce trebuie plătite, pentru a evita posibilele amenzi.

Articolul de azi îți vine în ajutor cu informații despre taxele de drum percepute pentru a putea tranzita Ungaria, Austria și Germania în drum spre noul loc de muncă.

 

Ungaria

Pentru a putea călători pe autostrăzi și anumite drumuri rapide din Ungaria, vei avea nevoie de o vinietă. În Ungaria există exclusiv vignete electronice (vignete E). Aceasta înseamnă că nu va mai trebui să lipești un autocolant pe parbriz. În schimb, poți să înregistrezi online autovehiculul pentru vigneta E.
Înregistrarea autoturismului se poate face pe pagina web: https://hu-vignette.com/ro. Procesul este foarte simplu și durează doar câteva minute. Ai nevoie doar de numărul de înmatriculare al mașinii, iar plata vignetei se face direct online.
Vinietele E sunt valabile imediat la cerere, dar se poate selecta și o dată de valabilitate ulterioară, în cazul în care călătoria este planificată peste câteva zile.

Costul unei vignete pentru autoturisme este de:

  • 14,90 euro (valabilitate 10 zile)
  • 18,80 euro (valabilitate o lună)
  • 139,80 euro (valabilitate un an)

 

Austria

În Austria, este necesară o vinietă pentru toate autovehiculele de până la 3,5 tone (atât autoturisme cât și motorete/motociclete), pentru a putea folosi rețeaua austriacă de autostrăzi și drumuri expres.
Vinieta adezivă clasică poate fi achiziționată de la punctele de trecere a frontierei, benzinării sau magazine de difuzare a presei. Amenda pentru lipsa vignetei este de cel puțin 120 de euro. Poți opta și pentru vinieta electronică, care poate fi achiziționată online de pe site-ul web: https://www.asfinag.at/toll/vignette/ sau prin aplicația mobilă – Unterwegs App.

Costul unei viniete pentru autoturisme este de:

  • 9,40 euro (valabilitate 10 zile)
  • 27,40 euro (valabilitate 2 luni)
  • 91,10 euro (valabilitate un an)

 

Germania

În prezent, pentru autovehicule de până la 7,5 tone, în Germania nu se colectează nicio taxă rutieră, deci poți călători fără griji.

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/