Instituții utile pentru românii din Germania - MeisterJob

Instituții în Germania

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/

Atunci când trebuie să rezolvi o problemă administrativă în Germania, poate fi dificil să afli cărei instituții trebuie să te adresezi, deoarece legislația germană este extrem de complexă. Tocmai de aceea venim în ajutorul tău cu o scurtă listă a celor mai importante instituții, care ți-ar putea fi de folos în diverse situații.

 

 1.  AGENȚIA FEDERALĂ A MUNCII

Sediu: Nürnberg, Germania

Pagina web: www.arbeitsagentur.de

Cunoscută sub numele de Bundesagentur für Arbeit, agenția este locul unde vă puteți rezolva probleme ce țin de ocuparea unui loc de muncă: vă puteți înregistra ca persoană în căutarea unui loc de muncă sau ca șomer, puteți cere ajutorul de șomaj sau puteți cere transferul șomajului în România. Tot aici veți afla cum vă puteți recupera salariile dacă firma la care lucrați a intrat în insolvență.

 

2. OFICIUL PENTRU CETĂȚENI

Oficiul pentru cetățeni aparține de primăria fiecărui oraș și este, de obicei, situat în zona centrală a acestuia. Poate fi găsit sub mai multe denumiri, ca de exemplu: Bürgerdienste în orașul Dortmund, Bürgerservice în orașul Brunswick, etc. Acest oficiu se ocupă, în principal, de servicii cetățenești cum ar fi: înregistrarea domiciliului sau scoaterea din evidență a acestuia la părăsirea țării, eliberarea cazierului judiciar, legalizarea copiilor după documente, eliberarea autorizațiilor pentru locuri de parcare.

 

3. OFICIUL PENTRU TAXE ȘI IMPOZITE

Numit în Germania Finanzamt, acest oficiu se ocupă de administrarea taxelor și impozitelor. Aici vă puteți depune declarația de impozit anuală, vă puteți schimba clasa de impozitare. Tot aici vă este repartizat Identifikationsnummer (echivalentul Codului Numeric Personal din România), după ce v-ați înregistrat domiciliul în Germania. Puteți cauta pe site-ul Oficiului Federal Central pentru Taxe și Impozite – www.bzst.de – Finanzamt-ul de care aparțineți, în funcție de domiciliul pe care îl aveți.

 

4. ASOCIAȚIA PENTRU PROTECȚIA ȘI SIGURANȚA CREDITELOR

Pagina web: www.meineschufa.de

Schutzgemeinschaft für allgemeine Kreditsicherung (SCHUFA) are drept scop emiterea unor certificate de bonitate pentru persoanele fizice rezidente în Germania, în urma unor evaluări. Acest certificat este extrem de imporant dacă doriți să închiriați o locuință, să cumpărați o mașina în leasing sau alte produse în rate, să contractați un credit, etc.

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poțicontacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 993 903

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/joburi-disponibile/