Cum înmatriculez o mașină în Germania? - MeisterJob

înmatriculare mașinăSursa foto: https://pixabay.com/ro/users/

 

 

Dacă intenționezi să te stabilești în Germania pentru o perioadă mai mare de 6 luni și circuli cu mașina din România, este bine să știi că după această perioadă va trebui să o înregistrezi, adresându-te autorităţilor locale şi plătind taxele de înregistrare. Iată așadar toate informațiile de care ai nevoie despre procedura și modalitățile de înmatriculare a unei mașini în Germania.

Pentru înmatricularea mașinii va trebui să parcurgi un proces simplu și destul de rapid, numit Zulassung. În primul rând, este necesar să te prezinți la cel mai apropiat centru local pentru înmatriculări auto (KFZ Zullasungsstelle) cu o serie de documente. Procedura durează puțin timp și poți obține înmatricularea mașinii foarte repede.

 

Documente necesare:

  • Cartea de identitate a mașinii (Fahrzeugbrief/ ZulassungsbescheinigungTeil2);
  • Adeverință pentru inspecția tehnică și de poluare (Haupt-undAbgasuntersuchung);
  • Polița de asigurare auto sau numărul electronic de asigurare RCA (elektronischeVersicherungsbestatigungskarte);
  • Actul de identitate valabil și adeverința de domiciliu emisă de primărie (Meldebesccheinigung);
  • Acord de plată a impozitului auto către administrația finanțelor (Einzugsermächtigungfür das Finanzamt) document care se obține și la ghișeu, eventual acordul și actul de identitate valabil a împuternicitului plus acordul semnat că acestuia i se poate comunica informații fiscale;
  • Extras din registrul comerțului (Handelsregisterauszug) sau certificatul de înregistrare a unei întreprinderi PFA (Gewerbeanmeldung) pentru înmatriculări pe firme.

 

Costurile înmatriculării mașinii în Germania:

  • KFZ Zullasungsstelle: aprox. 60 euro
  • numerele de înmatriculare: între 20-30 euro
  • revizia tehnică: între 80-150 euro

 

După ce ai înmatriculat mașina în Germania, nu uita că trebuie să faci o asigurare KFZ. Există mai multe tipuri de astfel de asigurări. Informează-te la companiile de asigurări auto cu privire la ce tip de asigurare este cea mai avantajoasă pentru tine.

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire  încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri:info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/joburi-disponibile/