Sursa foto: https://motionarray.com/stock-motion-graphics/austria-flag-animation-73071

Începând din anul 2014, toți cetățenii Uniunii Europene pot intra pe piața forței de muncă a Austriei fără restricții. Așadar, cetățenii români care doresc să muncească în Austria nu mai au nevoie de autorizație de muncă și vor beneficia de aceleaşi condiţii de muncă și aceleași salarii ca lucrătorii austrieci care desfăşoară activităţi similare.

Stabilitatea economică din Austria a atras după sine creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă. Austria se află în fruntea clasamentului ţărilor care au o rată mică a şomajului chiar și pe plan mondial. În decembrie 2016, în Austria s-a înregistrat o rată de șomaj de doar 10,3%.

Cele mai multe locuri de muncă din Austria sunt pentru lucrători calificaţi. Printre cele mai căutate meserii se numără: dulgheri, zidari, specialiști sudori și instalatori, conducători auto, dar și personal în domeniul HoReCa.

Contractul individual de muncă pe perioadă nedeterminată este cel mai răspândit tip de contract de pe teritoriul Austriei. Acesta include anumite beneficii: dreptul la concediu, protecţie împotriva concedierii, asigurări sociale, etc., precum și obligațiile ce îi revin angajatului. Tot aici este specificat și salariul acestuia pentru munca prestată.

Referitor la timpul de lucru, durata normală este de:

– o zi de lucru de opt ore (într-o perioadă de 24 de ore);

– o săptămână de 40 de ore de lucru (de luni până duminică inclusiv).

Dreptul la concediu se aplică tuturor angajaților. Aceștia beneficiază anual de minimum cinci săptămâni de concediu plătit în fiecare an de muncă. După 25 de ani de serviciu, concediul de odihnă va creşte la şase săptămâni. De reținut este următorul aspect: în primele şase luni din primul an de muncă, dreptul la concediu de odihnă este calculat proporţional cu timpul lucrat. Începând cu luna a şaptea, angajatul beneficiază de concediu de odihnă complet.

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția! Vă propunem oferte de muncă în Austria în numeroase domenii: electric, instalații, construcții, tâmplărie, CNC.

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/