Curiozități despre orașele germane - MeisterJob

 

Germania, cu o suprafață de 357.002 kmp, este încărcată la tot pasul de minunății arhitecturale, istorice, geografice sau culturale. Ei bine, orașele germane sunt, la rândul lor, nelipsite de curiozități și lucruri interesante.

Iată câteva dintre ele:

Berlinul este una dintre cele mai frumoase capitale ale lumii, fiind al treilea cel mai vizitat oraș din Europa, după Londra și Paris. În topul celor mai populate orașe ale Uniunii Europene, ocupă locul doi. Berlin are o populație de peste 3.700 de milioane de locuitori, proveniți din zeci de naționalități diferite.

Hamburg este cel mai verde oraș din Germania. Aproximativ 15% din oraș este alcătuit din parcuri, grădini sau rezervații naturale. De asemenea, portul său este al treilea ca mărime din Europa, oferind peste 150.000 de locuri de muncă. Totodată, în Hamburg sunt aproximativ 2500 de poduri.

München a devenit faimos pe întreg globul datorită festivalului anual „Oktoberfest” dedicat berii nemțești. Orașul ocupă un loc fruntaș în topul inovării economice și culturale. Deși, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, orașul a fost grav afectat de bombardamente, majoritatea clădirilor istorice au fost reconstruite. Astfel se face că centrul istoric al Münchenului e aproape neschimbat din anii 1800.

Köln este considerat orașul iubirii datorită faimosului Pod al îndrăgostiților. Este vorba despre podul Hohenzollern, pe care, cupluri din întreaga lume l-au încărcat cu lacăte – simbol al iubirii.

Frankfurt este cel mai mare centru financiar din Europa. Aeroportul Internațional Frankfurt este cel mai mare aeroport german. Frankfurt este poreclit „Bankfurt” precum și „Mainhattan”, o aluzie la zgârie-norii din Manhattan și la râul Main. De asemenea, este și unul dintre orașele europene cu cei mai mulți zgârie-nori. În oraș sunt construite 9 clădiri înalte de peste 150 de metri.

Stuttgart a fost fondat în jurul anului 950 d. Hr., fiind folosit ca spațiu pentru caii de cavalerie. De altfel, numele său derivă din Stuttengarten, care înseamnă „fermă de armăsari”. Orașul a mai fost denumit, printre altele, „cel mai mare oraș mic din Germania” sau „orașul unde munca este o plăcere”.

 

Așadar, orașele germane sunt o adevărată oază de curiozități și cu siguranță nu te vor dezamăgi.

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția! Aplică aici.

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00