Tot mai mulți români aleg drumul străinătății în căutarea unei noi vieți și al unui trai mai bun. Dacă vă gândiți la un job în străinătate trebuie să luați în calcul schimbările și provocările care vin la pachet odată cu stabilirea într-o altă țară.

 

Pentru a vă face această mutare mult mai ușoară încercați să țineți cont de următoarele aspecte:

1. Învață limba țării în care urmează să te muți
Cunoașterea limbii țării în care urmează să lucrați este esențială. Este important să puteți să comunicați cu colegii sau cu superiorii. În plus, indiferent de țara în care ajungeți ar fi bine să puteți comunica și în limba engleză, fiind o limbă vorbită în întreaga lume.

2. Informează-te
Decizia de a lucra în străinătate vine la pachet și cu provocarea de a fi nevoit să te adaptezi la o nouă cultură, la un alt stil de viață și la noi reguli pe care trebuie să le urmezi. Recomandarea noastră este să căutați detalii și informații despre țara în care urmează să vă mutați. Aflați care sunt legile care se aplică, normele culturale și religioase, citiți despre cultura țării, despre tradiții și obiceiuri, despre sărbătorile din țara respectivă. De asemenea, este important să căutați detalii și despre firma în care urmează să lucrați.

3. Cunoaște cât mai mulți oameni
Încercați să luați contact cu cât mai mulți oameni și să relaționați cât mai mult, astfel nu vă veți mai simți singuri. În momentul în care ajungi într-o țară nouă, cu o cultură total diferită de a ta apare sentimentul de nesiguranță și de singurătate, motiv pentru care ar fi bine să încercați să vă creați legături, să cunoașteți cât mai mulți oameni. Totodată, încercați să luați legătura din timp, înainte să plecați din țară, cu persoane care deja sunt stabilite acolo.

4. Analizează costul vieții în raport cu salariul tău
Este bine să vă faceți o idee și despre costul vieții în țara respectivă în raport cu salariul pe care urmează să îl primiți. Trebuie să luați în considerare costurile lunare pe care sunteți nevoit să le achitați, de exemplu, chiria, facturile, taxele dar și mâncarea dumneavoastră. Vorbiți cu oameni care deja locuiesc acolo și încercați să aflați cât mai multe.

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

Articol adaptat și realizat de Mihaela Runceanu, Practicant – MeisterJob România

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri:info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/joburi-disponibile/