Vrei să muncești în Belgia? Iată cum trebuie să te pregătești - MeisterJob

Munca in Belgia

Sursa foto: https://www.schengenvisainfo.com/

 

Dacă ești atras de ideea unui job în străinătate, dar încă nu știi ce destinație să alegi, Belgia ar putea fi o variantă excelentă, deoarece este o țară dezvoltată și cu o economie puternică. Aici se află sediul administrativ al Uniunii Europene, iar multe companii germane sau franceze au puncte de lucru în Belgia. Tot aici se află și o reprezentață a NATO. Ca să nu mai vorbim de cultura și istoria bogată, precum și de arhitectura renascentistă distinctă a acestei țări.

 

Avantajele unui loc de muncă în Belgia

Găsirea unui job în Belgia nu trebuie să fie foarte dificilă. Ca cetățeni ai Uniunii Europene, românii nu au nevoie de viză sau permis de ședere pentru a intra în Belgia. Cu toate acestea, după trei luni va trebui să te înregistrezi la administrația publică locală.

De asemenea, peste 60% din populaţia Belgiei vorbeşte limba engleză, ceea ce  face mai ușoară obținerea unui loc de muncă, precum și integrarea în societate. În această țară sunt o mulțime de joburi disponibile pentru persoanele care vorbesc limba engleză, în domenii diverse. În cazul în care cunoști limba franceză, îți va fi la fel de ușor, această limbă fiind a doua limbă oficială a Belgiei.

 

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a putea lucra în Belgia

Cerințele pentru ocuparea anumitor posturi în Belgia sunt similare standardelor europene. Astfel, anumite calificări pot fi recunoscute automat. Desigur, pentru unele profesii va fi nevoie să prezinți dovada calificării profesionale, precum și experiența minină cerută în domeniu.

În cazul care dorești să înființezi o afacere în Belgia, este important să știi că majoritatea profesiilor (precum fotograf, zidar, electrician, etc.) pot fi înregistrate la o asociație profesională. Dacă dorești doar să te angajezi, nu sunt necesare alte formalități.

Domeniile cele mai căutate sunt: construcții, instalații, tâmplărie/ dulgherie sau domeniul mecanic. Șoferii profesioniști de camion sunt, de asemenea, la mare cerere pe piața muncii din Belgia, fiind și foarte bine plătiți. MeisterJob ți-a pregătit numeroase joburi în Belgia! Poți consulta lista aici.

 

 

 

Aplică pentru un job în Belgia:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00