Ce trebuie să știi dacă vrei să lucrezi în Islanda - MeisterJob

IslandaSursa foto: https://pixabay.com/

 

Islanda este o țară cu o frumusețe naturală uimitoare, o cultură unică și o economie înfloritoare. Ca atare, a devenit o destinație din ce în ce mai populară pentru imigranții care doresc să trăiască și să lucreze într-un mediu nou și interesant. Dacă iei în considerare posibilitatea de a lucra în Islanda, există o serie de lucruri pe care trebuie să le cunoști.

Documente necesare

Daca ești cetățean ce aparține UE, este necesar să ai o ofertă de muncă din partea angajatorului și să deții Pașaport sau CI valide. De asemenea, certificările/diplomele sau autorizațiile obținute în domeniul de activitate trebuie să fie făcute pe teritoriul Uniunii Europene. Același lucru se aplică și pentru permisul auto. În Islanda companiile nu angajează personal care nu este calificat în domeniul specific de activitate.

Găsirea unui loc de muncă

Una dintre cele mai mari provocări în ceea ce privește munca în Islanda ca imigrant este găsirea unui loc de muncă. În timp ce economia islandeză este înfloritoare, piața muncii poate fi competitivă, în special pentru cei care nu vorbesc islandeză. Este important să ai o bună înțelegere a limbii și culturii islandeze, deoarece acest lucru te va face un candidat mai atractiv pentru angajatori (însă dacă ai cunoștințe bune de limba engleză, este foarte bine pentru început).
O modalitate de a găsi un loc de muncă în Islanda este prin intermediul agențiile de recrutare. Echipa Meisterjob a reușit să ajute zeci de candidați să-și găsească un loc de muncă potrivit în această țară. Verifică și tu posturile disponibile aici.

 

Condiții de muncă și cultură

Islanda are o tradiție puternică în ceea ce privește bunăstarea socială și protecția lucrătorilor, ceea ce înseamnă că, în general, condițiile de muncă în această țară sunt foarte bune. Săptămâna de lucru standard este de 40 de ore, iar lucrătorii au dreptul la cel puțin 24 de zile de concediu plătit pe an. De asemenea, cultura de muncă islandeză este, în general, destul de relaxată, punându-se un accent puternic pe echilibrul dintre viața profesională și cea privată. Cu toate acestea, este important să fii punctual și de încredere, deoarece angajatorii islandezi apreciază foarte mult aceste aspecte.

 

Limba și cultura

Una dintre cele mai mari provocări de a lucra în Islanda ca imigrant este adaptarea la limbă și la cultură. Limba islandeză este o limbă unică și provocatoare și poate fi dificil de învățat pentru cei care nu sunt vorbitori nativi. Cu toate acestea, dacă faci un efort pentru a învăța limba va fi foarte apreciat de colegii și angajatorii islandezi. După cum am menționat anterior, buna cunoaștere a limbii engleze te poate ajuta foarte mult la început, pentru că aceasta este a doua limbă vorbită în Islanda.
Cultura islandeză este de asemenea unică și poate necesita o perioadă de acomodare. Islandezii sunt, în general, persoane rezervate și private, dar sunt și foarte prietenoși și primitori cu străinii. Este important să respecți obiceiurile și tradițiile islandeze, în special la locul de muncă.

 

Costul vieții

Islanda este o țară în care este relativ scump să trăiești, în special în capitala Reykjavik. Cu toate acestea, salariile din Islanda sunt destul de mari, ceea ce ajută la compensarea costului ridicat al vieții. Îți recomandăm să îți faci un buget atent înainte de a lua decizia să te muți aici.

În concluzie, a lucra în Islanda ca imigrant poate fi o experiență plină de satisfacții și de împliniri, dar poate fi și o provocare. Însă cu o pregătire și o mentalitate adecvată, munca în Islanda poate fi o oportunitate incredibilă de a experimenta o cultură și un mediu unic.

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția! Aplică aici.

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/joburi-disponibile/