Ce trebuie să faci dacă vrei să te muți în Olanda - MeisterJob

OlandaSursa foto: https://pixabay.com/

 

Te gândești să te muți în Olanda? Echipa MeisterJob îți vine în ajutor cu sfaturi și informații utile în acest caz!

 

Înregistrarea pentru obținerea numărului BSN

Înainte de a te stabili în Olanda este indicat să ştii cât timp intenționezi să locuiești aici. În cazul în care îți propui să rămâi în Olanda mai mult de 4 luni, trebuie să te înregistrezi în Registrul bazei de date personale la primăria municipiului de reşedinţă pentru a obține numărul BSN. Pentru aceasta, trebuie să îți faci programare la primăria sau municipalitatea de care aparții, fie pe site-ul acesteia, fie telefonic. Firma cu care vei lucra te poate ajuta în acest demers. Termenul pentru a face acest lucru este, în general, de 5 zile de la sosirea pe teritoriul olandez.

Documentele de care ai nevoie pentru a te înregistra sunt:

  • paşaportul sau cartea de identitate;
  • certificatul de naștere (în original);
  • certificatul de căsătorie sau divorţ, dacă este cazul;
  • unul din documentele care atestă rezidența în Olanda.

Este nevoie să te înregistraţi la autorităţile locale pentru a obţine numărul BSN şi în situaţia în care vei sta în Olanda mai puţin de 4 luni, dar în această perioadă vei munci aici. În această caz, te vei înregistra tot la primărie, însă ca locuitor temporar. Dacă partenerul sau copii locuiesc şi ei în Olanda au, de asemena, obligaţia de a se înregistra.

Este necesar să obții BSN pentru a putea lucra legal în Olanda, pentru a putea plăti impozitele, să beneficiezi de rambursări sociale (alocații, ajutor de șomaj), să deschizi un cont bancar etc.

 

Alte sfaturi utile

În cazul în care intenționezi să te stabilești în Olanda pentru o perioadă mai lungă, îți prezentăm o scurtă listă cu aspecte de care ar trebui să ții cont, pentru a nu întâmpina probleme pe perioada şederii:

  • încheie o asigurare medicală la o societate olandeză pentru a te putea înscrie la un medic de familie (de regulă, firma angajatoare te poate ajuta cu acest aspect);
  • este foarte indicat să îți deschideţi un cont bancar la o bancă din Olanda;
  • dacă ai venit cu maşina, o poți înregistra în Olanda (acest lucru devine obligatoriu după 6 luni de la sosire);
  • asigură-te că plătești toate taxele locale (pentru aceasta, poți consulta primăria pe raza căreia locuiești).

O serie de sfaturi și trucuri legate de viața și munca în Olanda le găsești și pe portalul de locuri de muncă europa.jobs – ghiduri de muncă în străinătate

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire  încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă în Olanda, găsești joburile noastre și pe portalul de locuri de muncă europa.jobs – angajator MeisterJob

 

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/