Trenul suspendat din orașul german Wuppertal - MeisterJob

Sursa foto: https://www.omofon.com/wuppertal-orasul-unde-trenul-este-suspendat-la-o-inaltime-de-aproximativ-12-metri

 

 

Trenurile suspendate nu sunt deloc o noutate tehnologică când vine vorba de Germania. În orașul Wuppertal din landul Renania există un serviciu de transport cu trenuri suspendate, care funcționează de mai bine de 100 de ani.

Este vorba despre cea mai veche cale ferată electrică și suspendată din lume. Acest serviciu feroviar se numește Wuppertaler Schwebebahn și a fost pus în fucțiune în anul 1901, având un sistem unic, elaborat de inginerul și inventatorul german Eugen Langen.

Traseul trenului suspendat se desfășoară pe o distanță de 13,3 km, la o înălțime de aproximativ 12 metri deasupra râului Wupper și fiind străbătut în 30 de minute. Pe parcursul traseului au fost construite 20 de stații între Oberbarmen și Sonnborner Straße. Garniturile sunt suspendate pe o singură șină construită sub un cadru din oțel. Trenurile atârnă pe roți care sunt acționate de mai multe motoare electrice.

De ce a fost nevoie de un asemenea tren suspendat? Ei bine, oraşul Wuppertal s-a dezvoltat foarte mult, iar străzile, proiectate doar pentru maşini şi pietoni, nu permiteau alte soluţii. Terenul derulos nu perimitea construirea unui metrou, de aceea arhitecţii oraşului au considerat că un tren suspendat este cea mai potrivită soluţie.

Astăzi, trenurile suspendate din Wuppertal transportă zilnic peste 80.000 de pasageri.