Sursa foto: https://www.extremeiceland.is/en/travel-guide/reykjavik-iceland-capital

 

 

Islanda este numită adesea „Țara gheții și a focului”, o asociere ce arată contrastul puternic dintre formele pe care natura le îmbracă pe teritoriul acestei țări. Pe suprafața Islandei se pot găsi atât ghețari, cât și vulcani, gheizere sau izvoare cu apă termală. Iar orașul Reykjavík, capitala, nu face excepție din lanțul acestor extreme ale naturii, aici întâlnindu-se ghețari spectaculoși cu numeroși vulcani activi.

Reykjavík este cea mai nordică capitală din lume, fiind și cel mai mare oraș din țară. Orașul este înconjurat de ape cristaline și fiorduri plutitoare, creând o imagine de ansamblu foarte rară. Principala atracție de pe insulă pare să fie erupția vulcanilor, care atrage anual mii de turiști.

Istoria orașului este una foarte interesantă. Se pare că aici s-a stabilit prima așezare locuită din Islanda. Acest lucru se întâmpla în a două jumătate a secolului al IX-lea, când locul a și primit numele Reykjavík. În traducere, numele orașului înseamnă „Golful Fumurilor”, datorită aburilor provocați de apele fierbinți prezente la tot pasul.

Reykjavík poate fi considerată o capitală atipică a lumii moderne. Peisajul este lipsit de blocuri înalte sau clădiri zgârie-nori. În schimb, tradiția nordică își face puternic simțită prezența prin case sobre și poate cu un aer rece la prima vedere, dar viu colorate. Dintre țările nordice, cunoscute pentru spiritul conservator, Islanda este considerată a fi cea mai liberă în modul de gândire și exprimare.

Capitala Islandei are un punct forte deloc de neglijat: traficul lejer. Cu toate că peste jumătate din cetățeni dețin și circulă cu mașina personală, aici nu veți avea probleme în trafic nici măcar în orele de vârf. Acest lucru se datorează rețelei de șosele foarte bine puse la punct, cu benzi numeroase și largi. De asemenea, și sistemul de transport în comun este foarte bine gândit, cu rute care acoperă tot teritoriul orașului, acesta fiind cunoscut și pentru timpul foarte redus de așteptare în stație a autobuzelor.

Așadar, Reykjavík pare a fi destinația ideală atât pentru un concediu, cât și ca oraș în care te poți stabili. MeisterJob dispune de oferte de muncă în capitala Islandei, precum și în alte orașe din țară.

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/