Descoperă Islanda - MeisterJob

Islanda

Sursa foto: https://pixabay.com/

 

Islanda este o țară fascinantă, cunoscută pentru peisajele sale uimitoare, cultura bogată și modul de viață unic a locuitorilor săi. Este o țară insulară nordică situată în Oceanul Atlantic de Nord, are o populație de aproximativ 364.000 de locuitori, iar capitala și cel mai mare oraș este Reykjavik.

Limba oficială este islandeza, dar de asemenea limba engleză este vorbită și înțeleasă la scară largă în Islanda. Țara are un nivel ridicat de cunoaștere a limbii engleze, majoritatea islandezilor fiind capabili să vorbească engleza fluent. Engleza este predată în școli ca a doua limbă, iar mulți islandezi sunt expuși limbii engleze prin intermediul mijloacelor de mass-media.

În ceea ce privește moneda folosită de aceasta țară, ea este coroană islandeză.

 

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre Islanda dacă planuiești să faci o vizită acolo sau să te muți:

Geografie și peisaj:
Islanda este situată în Oceanul Atlantic de Nord si găzduiește ghețari, vulcani, gheizere, cascade și izvoare termale. De asemenea, peisajul Islandei este caracterizat de golfuri maritime numite și fiorduri, câmpuri de lavă și plaje cu nisip negru.

Clima:
Islanda are o climă subarctică, cu ierni lungi și reci și veri scurte și răcoroase. Vremea din țară este o notorietatea imprevizibilă, iar vizitatorii sunt sfătuiți să vină pregătiți pentru toate tipurile de condiții meteorologice.

Cultură și societate:
Islanda are o cultură foarte bogată și este cunoscută pentru literatura, muzica, arta și bucătăria sa. De asemenea, societatea islandeză este cunoscută pentru accentul puternic pus pe egalitate, bunăstare socială și ecologism.

Istorie:
Islanda are o istorie lungă și fascinantă, care datează din epoca vikingilor. Țara a fost colonizată de nordici în secolul al IX-lea și a rămas o societate în mare parte izolată și agrară până în secolul al XX-lea.

Economie:
Islanda are o economie mică și deschisă, care depinde în mare măsură de pescuit și turism. De asemenea, țara este cunoscută pentru resursele sale de energie regenerabilă, inclusiv pentru energia geotermală și hidroelectrică.

Politică:
Islanda este o republică parlamentară cu un sistem pluripartidist. Țara are o tradiție puternică de democrație directă și este cunoscută pentru politicile sale progresiste în probleme precum egalitatea de gen și protecția mediului.

Faună sălbatică:
Islanda este casa unei varietăți de animale sălbatice, precum vulpi arctice, reni și balene. Apele țării sunt, de asemenea, cunoscute pentru bogata lor viață marină, printre aceste vietăți se numară ți somonul, codul și heringul.

Turism:
Islanda a devenit o destinație turistică din ce în ce mai populară în ultimii ani, datorită frumuseții sale naturale uimitoare ți a culturii sale unice. Vizitatorii se pot bucura de o varietate de activități, inclusiv drumeții, schi, observarea vietăților marine și explorarea izvoarelor termale și a gheizerelor din țară.

Educație:
Islanda are o populație foarte educată, iar țara are o tradiție puternică în domeniul educației publice. Universitățile din țară sunt cunoscute pentru calitatea înaltă a educației și atrag studenți din întreaga lume.

 

Islanda este o țară unică și fascinantă, cu o istorie, o cultură și o frumusețe naturală bogate. Fie că ești interesat să explorezi peisajele sale uimitoare, să înveți despre cultura și societatea sa sau pur și simplu să te bucuri de spiritul aventurier al țării, Islanda merită cu siguranță o vizită.

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția! Aplică aici.

 

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/joburi-disponibile/