Curiozități despre Islanda - MeisterJob

Curiozitati despre IslandaSursa foto: https://www.freepik.com/photos/grass-hill

 

Islanda este o țară plină de mister și curiozități. Fie că te-ai stabilit în Islanda de curând sau poate te gândeşti să faci acest pas în viitor, ori pur şi simplu te pasionează cultura acestei ţări, iată câteva curiozităţi şi fapte mai puţin obişnuite pe care poate încă nu le știai:

  • În Islanda sunt mai multe oi decât populație. Sunt peste 700.000 de ovine pe insulă.
  • Aici se găsesc cei mai mulți vulcani de pe planetă, vreo 200, marea majoritate activi.
  • Reykjavik este capitala cea mai nordică din lume și mai mult de 60% din populația Islandei locuiește în acest oraș.
  • Pentru că sunt puțini locuitori, mai puțini decât în Titan, există mereu riscul să te îndrăgosteşti de o rudă, un văr, o verișoară, o mătușă… De aceea, în fiecare primărie (iar de câțiva ani și pe internet) există Íslendinhabók, o bază de date a familiilor din Islanda. În acest fel se evită situaţiile neplăcute.
  • Islanda menține încă sistemul arhaic nordic al numelor. Așa se face că fiul tău nu îți va moșteni numele de familie. Dacă te cheamă Gustaf, iar pe fiul tău Jon, se va numi Jon Gustafsson, adică ”fiul lui Gustaf”. Dacă ai și o fiică, Kristin, ea se va numi Kristin Gustafdottir, adică ”fiica lui Gustaf”. Dacă într-un anturaj anume (școală, serviciu etc.) sunt două persoane numite Jon, care au tați Gustaf, pentru a-i deosebi se folosește și numele bunicului. Astfel, ei vor deveni Jon Gustafsson Hallsson (Jon, fiul lui Gustaf Hallson) și Jon Gustafsson Gudjhonsson (Jon, fiul lui Gustaf Dudjhonsson).
  • Toată lumea din Islanda vorbește engleza, limbă obligatorie începând de la 11 ani.
  • Până în 1989, berea era ilegală în Islanda.

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire  încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/