Sursa foto: https://www.flyingfrugal.com/home/2018/4/3/2-countries-for-the-price-of-1-finland-iceland-for-554rt-summer

 

Islanda este o țară e extremelor, motiv pentru care se mai numește și „Țara Gheții și a Focului”. Peisajele sale naturale fac din Islanda o țară unică, reușind să îmbine ghețarii spectaculoși cu numeroșii vulcani activi. Având o suprafaţă de circa 100.000 de kilometri pătraţi şi cu puţin peste 300.000 de locuitori, Islanda devine o destinaţie din ce în ce mai căutată de turiştii din toată lumea. Pe lângă formele de relief spectaculoase de care se bucură, mica insulă situată aproape de Cercul Polar are și o capitală plină de obiective turistice. Aproximativ 60% din totalul populației islandeze locuiește în Reykjavik.

În continuare îți vom prezenta 5 lucruri uimitoare despre Islanda:

Spectaculosul Gheizer Strokkur


Însăși termenul de „gheizer” provine din verbul islandez „geysa”, care înseamă a izbucni, a tâșni. Localnicii îl foloseau pentru a denumi fenomenul devenit deja faimos în întreaga lume. Datorită activităţii vulcanice din apropierea suprafeţei terestre, numeroase gheizere apar pe teritoriul Islandei. Situat în sud-vestul Islandei, Strokku este unul dintre cele mai populare gheizere din ţară, țâșnind apa la o înălțime de până la 35 metri la fiecare câteva minute.

Sursa foto: https://blog.tui-travelcenter.ro/recomandari/ce-poti-sa-vizitezi-in-islanda/

 

 

Fermecătoarea Lagună Albastră

Laguna Albastră este un adevărat paradis! Aceasta poate fi considerată una dintre minunile lumii, un centru cu ape geotermale, cu o culoare bleu pal, aproape ireală. Condițiile excelente de care se bucură vizitatorii în interiorul complexului și succesul tratamentelor efectuate aici, au transformat această lagună în cea mai importantă atracție turistică a Islandei. Indiferent de anotimp, temperatura apei se menține în jurul valorii de 40 de grade Celsius. Apele termale de aici sunt bogate în dioxid de siciliu, benefic pentru sănătatea pielii. Complexul este situat la doar 50 de km de capitala Reykjavik și a fost construit în anul 1976. Islandezii au trasformat rapid acest loc într-un spa geotermal în aer liber, cu ape aduse de izvoarele subterane. Apele bleu se adună aici de la 2.000 de metri adâncime, de acolo de unde lava vulcanică o încălzește la 40 de grade.

Sursa foto: https://blog.tui-travelcenter.ro/recomandari/ce-poti-sa-vizitezi-in-islanda/

 

Uimitoarea cascadă Skogafoss

Skogafoss este cea mai frumoasă cascadă din Islanda și una dintre cele mai căutate destinații din țară. Aceasta este situată în partea sudică a teritoriului islandez, pe râul Skoga. Frumusețea acestui loc este dată atât de peisajul natural ce îmbină cu succes mai multe elemente ale naturii, cât și de altitudinea impresionantă de la care cade șuvoiul de apă.

Există chiar o legendă renumită în rândul localnicilor. Potrivit acesteia, în spatele apelor tulburi ale cascadei, vikingii de odinioară au ascuns un cufăr plin cu monede de aur. Se spune că doar cel mai curajos tânăr din zonă va reuși să ajungă la comoară. Până acum, nimeni nu a revendicat acest cufăr, însă localnicii susțin că în ziele senine, prin apa cascadei se văd sclipiri de aur.

Sursa foto: https://adventures.is/iceland/attractions/skogafoss/

 

Lacul magic Myvatn

Lacul geotermal Myvatn e al patrulea cel mai mare lac din Islanda. S-a format în urma unei erupţii vulcanice ce a avut loc acum 2.300 de ani. În mijlocul acestuia există forme de relief cu specific vulcanic. De fapt, întreaga zonă este una acoperită de lavă întărită din erupțiile vulcanice, fiind o zonă unică și datorită culorii rozalii a pământului, creând senzația că acesta ar fi pictat. Această culoare de roz pal provine din eliberarea de sulf din pământ.

Apa lacului Myvatn este caldă şi poate deveni uneori foarte fierbinte, în urma unor cutremure. În apropierea acestuia se află unul dintre cei mai faimoși vulcani din Islanda: vulcanul Krafla. Acest vulcan a erupt pentru ultima dată în anul 1984, fiind totuși considerat și azi activ.

Sursa foto: https://guidetoiceland.is/book-holiday-trips/from-myvatn-all-in-one-myvatn-dettifoss-selfoss-grjotagja-cave-and-the-nature-baths

 

Faimoasa Catedrală Hallgrímskirkja din Reykjavík 

Situată în centrul oraşului, Catedrala Hallgrímskirkja e cea mai înaltă şi cunoscută clădire din Reykjavík. Arhitectura sa a fost inspirată de Cascada Neagră, cea mai spectaculasă din Islanda.

Aceasta a fost proiectată de Guojon Samuel, un arhitect care s-a inspirat deseori din fascinantele forme pe care le modelează lava vulcanilor în stâncile de bazalt. Construcția bisericii a început în 1945 și a luat sfârșit în 1986.

Cel mai important lucru care se găsește în interiorul bisericii este o orgă uriașă, înaltă de 15 metri și cântărind nu mai puțin de 25 de tone. În fața bisericii se află statuia lui Leifur Eiriksson, primul european care a descoperit America.

Sursa foto: https://www.icelandairhotels.com/magazine/blog/hallgrimskirkja-mag

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/