Sursa foto: https://ideipentruvacanta.ro/obiective-turistice-in-munchen-ai-nevoie-de-o-saptamana-pentru-a-l-descoperi-cu-adevarat/

 

Cine nu a auzit despre frumosul oraş München şi toate oportunităţile pe care le deschide către locuitorii săi? Capitală a landului federal Bavaria, München este și al treilea oraș ca mărime din Germania.

Metropola este caracterizată de modernitate, dar are, în egală măsură, şi o tradiţie îndelungată. Istoria este marcată de evenimente memorabile. În perioada nazistă, de exemplu, oraşul a fost numit de către Hitler „capitala mișcării naziste”. Dar a fost și locul unde un grup de studenţi numit „Trandafirul Alb” a format o mișcare antinazistă între anii 1942-1943. În timpul celui de Al Doilea Război Mondial, orașul a suferit distrugeri grave, însă a fost apoi reconstruit în perioada postbelică.

München şi-a dezvoltat o economie puternică, contribuind astfel la bunăstarea generală a populaţiei. Aici îşi au sediul cea mai mare companie de Asigurări din Europa, Allianz AG, dar şi concernul constructor de automobile BMW și concernul de mecanică, construcții de mașini și electronică Siemens AG.

În ceea ce priveşte sistemul public de transport, oraşul se mândreşte cu un statut dezvoltat, incluzând linii de metrou, tren suburban, tramvai și autobuz. Transportul aerian este reprezentat de Aeroportul Internaţional Franz Josef Strauss, numit astfel după primul-ministru al landului Bavaria între 1978-1988. Există linii de tren sau metrou care au legături directe spre acest aeroport şi care merg către diverse staţii din München, inclusiv către Gara Centrală, de unde se poate pleca spre marile oraşe ale Germaniei sau către alte destinaţii europene.

München este renumit şi pentru faimosul festival al berii, Oktoberfest, unde oamenii se distrează în stil bavarez şi gustă din delicioasa bere locală, de la una din cele şase fabrici de bere din oraş. Festivalul atrage anual între cinci şi şapte milioane de vizitatori. După modelul festivalului german, se organizează din anul 2009 şi în Braşov un festival similar, unde zeci de mii de turişti se încântă, gustând berea rece românească Ciucaş şi berea germană nefiltrată.

Metropola adăposteşte şi una dintre cele mai renumite pieţe din Germania. Aici se pot găsi produse proaspete şi adevărate delicatese, ingrediente exotice unice, ceaiuri sau sortimente de vin renumite şi multe altele.

Pentru studenţi, München reprezintă o oportunitate de neratat. Universităţile şi colegiile de prestigiu atrag studenţi din toate zonele lumii. Cele mai căutate universităţi sunt: Universitatea Ludwig-Maximilian, Universitatea Tehnică, Universitatea de Stiințe Aplicate, Universitatea de Muzică şi Teatru sau Universitatea de Film şi Televiziune.

Întreaga regiune Bavaria este cunoscută pentru dezoltarea economică în multe arii. În München, peste 750.000 de oameni s-au angajat în decembrie 2013. Rata șomajului la acea vreme era de doar 5%. Oraşul este a doua locaţie din Germania în ceea ce priveşte ocuparea forţei de muncă.

Dacă şi tu îţi cauţi un loc de muncă sigur, care să îţi ofere o experienţă de neuitat, îţi venim în ajutor cu oferte de angajare atractive în München şi alte oraşe renumite din Germania!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/