După aproape 3 luni în care transportul internațional a fost sistat sau condiționat din cauza pandemiei de Coronavirus, iată că mijloacele de transport încep să reintre treptat în normalitate. Astfel că, dacă urmează să te deplasezi către o altă țară europeană, ai la dispoziție câteva variante din care poți alege.

 

Zborul cu avionul disponibil din nou

Companiile aeriene au început să deschidă zboruri spre destinațiile ieșite de sub restricții, reluând treptat cursele regulate. Astfel, compania națională Tarom arom a reluat din 17 iunie zborurile spre Frankfurt, Germania. Pentru început vor fi operate doar două curse săptămânal, urmând ca frecvența să crească după data de 30 iunie. Din 19 iunie au fost realuate și cursele spre Munchen și Viena.

Wizz Air şi-a redeschis din 19 iunie bazele de la Sibiu, Timişoara și Craiova cu zboruri pe un total de 35 de rute din cele mai importanțe țări europene, precum: Germania, Austria şi Elveţia. Începând cu 15 iulie, operatorul Wizz Air va introduce și o rută nouă: București – Viena, cu prețuri începând de la 89 RON.

Compania Lufthansa a reluat zborurile din Frankfurt și Munchen la București din 16 iunie. În primă fază este operat un zbor comun Frankfurt-Munchen-București, urmând ca apoi fiecare destinație să fie deservită separat, zilnic spre Frankfurt și de 5 ori pe săptămâna spre Munchen.

Austrian Airlines efecutează zilnic zboruri pe relația Viena-București-Viena, începând din 18 iunie.

Companiile Blue Air și Ryanair își vor relua cursele regulate spre diferite destinații europene din 1 iulie.

 

 

Din 19 iunie poți călători din nou cu autocarul Flixbus

 Flixbus reia cursele de autocar pe diferite circuite europene. Printre destinațiile europene reluate se numără: Viena, Rosenheim, München, Strasbourg, Metz, Reims, Paris, Massy, Orleans, Tours, Angers, Nantes, Rennes, Salzburg, Augsburg, Ulm, Stuttgart, Karlsruhe, Zweibrücken, Saarbrücken, Merzig, Luxembourg, Namur, Bruxelles.

În ceea ce privește orașe din România din care se fac plecările, momentan lista curpinde următoarele locații: București, Ploiești, Sinaia, Brașov, Făgăraș, Sibiu, Sebeș, Orăștie, Deva, Lipova, Arad, Miercurea Ciuc, Timișoara, Cluj-Napoca, Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc, Sighișoara, Turda, Târgu Mureș, Huedin, Oradea.

Pe lângă cursele de zi ale autocarelor, compania oferă și un serviciu de curse nocturne, cu mai puține opriri și deci o durată a călătorieri redusă semnificativ. Pentru a beneficia de prețuri cât mai ieftine, îți recomandăm să faci rezervarea călătoriei din timp.
Sursa foto: https://cluj.com/locatii/flixbus/

 

 

Trenurile internaționale vor fi repuse în circulație din iulie

Compania naţională de transport feroviar CFR Călători va reintroduce în circulaţie de la 1 iulie trenurile internaţionale spre Budapesta şi Viena, iar din 6 iulie pe cel spre Ruse. Cursele internaţionale cu destinația Budapesta și Viena vor avea plecări din Bucureşti Nord, Braşov și Timişoara Nord.

Conform protocoalelor internaţionale, la deschiderea traficului feroviar internaţional de lung parcurs, sistemul de rezervare şi vânzare a locurilor în trenuri va fi corelat cu sistemul de vânzare şi rezervare european.

 

 

Indiferent de mijlocul de transport ales,este important să reții că toți pasagerii trebuie să respecte măsurile de siguranță adoptate, cum ar fi purtarea măştilor pe tot parcursul călătoriei, folosirea dezinfectantului pentru mâini, păstrarea distanței recomandate față de ceilalți călători și optarea pentru plata cu cardul.

Surse: https://www.flixbus.ro/
https://incont.stirileprotv.ro/

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/