România este plină de clădiri și peisaje care par desprinse din file de poveste și merită descoperite. De la mănăstiri sau catedrale și până la palate și castele, toate impresionează prin arhitectura unică, dimeniunile impunătoare sau decorațiunile uimitoare. Iată câteva dintre cele mai frumoase clădiri din țara noastră:

 

Mănăstirea Voroneț din Gura Humorului

Sursa foto: http://blog.icar.ro/pe-plaiurile-bucovinei-gura-humorului-si-manastirea-voronet-capela-sixtina-a-estului/

Mănăstirea Medievală face parte din patrimoniul UNESCO, fiind renumită pentru frumusețea și istoria sa, dar mai ales pentru picturile în famiosul „albastru de Voroneț” în care este îmbrăcată. Legenda care există în jurul mănăstirii Voroneț este un alt magnet pentru turiștii de pretutindeni: se spune că, Ștefan cel Mare, într-un moment de cumpănă în lupta sa cu Imperiul Otoman, a venit la mănăstire pentru a se sfătui cu Daniil Sihastrul. Acesta l-a inspirat pe domnitorul moldovean și l-a încurajat să lupte în continuare — ceea ce a și făcut, reușind până la urmă să-și învingă dușmanul.

 

Catedrala Evanghelică din Sibiu

Sursa foto: https://www.viator.com/Sibiu-attractions/Lutheran-Cathedral/d22624-a21789

Întreg centrul vechi al Sibiului pare o scenă de basm, creând peisajul perfect pentru impunătoarea Catedrală Evanghelică, ce se zărește deasupra Pieței Mari. Aceasta are o înălțime de 74 de metri, fiind una dintre cele mai vechi și mai frumoase clădiri gotice din Transilvania. Catedrala datează din 1520, având un turn de 7 nivele. Design-ul interior și corul catedralei se remarcă în special prin orga o în stil baroc.

 

Palatul CEC din București

Sursa foto: https://cert-accommodation.ro/en/cec-palace/

Centrul Vechi al Bucureștiului se deschide cu o clădiri impunătoare și impresionantă – Palatul CEC. Aceasta a fost construită în 1900 cu scopul de a servi drept sediul celei mai vechi bănci din România (CEC). Construcția palatului s-a realizat din fondurile proprii ale băncii și își menține scopul până în ziua de astăzi. Special pentru turiști, domul de sticlă care acoperă palatul este deschis spre vizitare.

 

Castelul Peleș din Sinaia

Sursa foto: https://www.viator.com/tours/Bucharest/Peles-Castle-and-Bran-Draculas-Castle-Day-Tour/d22134-142242P3

Castelul Peleș a fost construit între anii 1873 și 1914. la inițiativa regelui Carol I, servind ca reședință de vară a familiei regale. Castelul are 170 de camere, însă pot fi vizitate doar 10 dintre acestea. Cu adevărat remarcabil este holul impunător din lemn de nuc, în timp ce arhitectura interioară din fiecare cameră impresionează prin specificul său. Acoperișul retractabil reprezentă o minune a tehnicii pentru perioada respectivă, la fel și faptul că în secolul XIX, castelul avea electricitate, lift interior și încălzire centralizată.

 

Castelul Corvinilor din Hunedoara

Sursa foto: https://mrtripp.tours/blog/corvin-castle

 

Ocupând primele locuri atât în topurile celor mai frumoase castele, cât și în topul celor mai înspăimântătoare clădiri din lume, Castelul Cornivilor este o construcție medievală unică în țară pentru cei atrași de Evul Mediu. Este, de asemenea, și unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România și, în același timp, cel mai bine conservat monument medieval din sud-estul Europei.
Castelul a fost ridicat în secolul al XIV-lea, din ordinul lui Iancu de Hunedoara, la malul unui pârâu și a avut inițial rol de fortăreață, însă de-a lungul timpului a fost extins. Astăzi, Castelul Corvinilor este o legendă vie a Transilvaniei de altădată.

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00