Noțiunea de gastronomie germană a apărut abia în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, odată cu unificarea teritoriilor germane într-un singur stat. Însă a reuștit să devină renumită într-un timp foarte scurt.

 

Pe scurt – despre bucătăria germană

Bucătăria germană folosește din plin carnea de porc, de vită și de pasăre, dar și peștele. Supele, sosurile, salatele, pastele făinoase și aluaturile, berea, compoturile se întâlnesc mai frecvent decât în alte bucătării ale lumii. Bucătăriei germane îi datorăm șnițelul, salata de castraveți, salata de cartofi, ștrudelul cu mere.

De departe cel mai folosit aliment în gastonomia germană este cârnatul: se cunosc mai mult de 1000 de varietăți de cârnați. De asemenea, sunt produse și exportate cu mult succes foarte multe feluri de pâine (mai exact, peste 300 de sortimente). Renumite sunt și numeroasele rețete de preparare a verzii (creață, albă, roșie, de Bruxelles, precum și cea acrită).

 

Carnea – nelipsită în bucătaria germană

Carnea joacă un rol extrem de important în bucătăria nemților. Un studiu arată că o persoană obișnuită mănâncă aproximativ 60 de kilograme de carne pe an. Carnea face parte din istoria acestui popor. Așa se explică existența a peste 1000 de varietăți distincte de cârnați doar în Germania. Pentru diversificarea rețetelor de preparare a cârnaților, nemții folosesc condimente precum coriandru, paprika, nucșoară sau ghimbir, sau chiar un ingredient mai neobișnuit – sauerkraut (un fel de varză murată). Alte preparate tradiționale bazate pe carnea de porc, care au devenit foarte comune în toată Europa, sunt șnitețul și wurst-ul.

 

Nemții sunt iubitori de cartofi

Cartofii sunt un aliment extrem de prețuit de către poporul german. O masă nemțească completă va conține întotdeauna cartofi, fie drept garnitură, fie ca fel principal de mâncare. Aceștia sunt preparaţi în bucataria germană în mai multe feluri: copţi, prăjiţi sau adăugaţi la salate reci. Foarte răspândite sunt așa-numitele clătite de cartofi – Kartoffelpuffer, obținute din carotfi prăjiți într-un aluat făcut din făină, ouă și unt. Nemții servesc cartofii chiar și împreună cu pere, bacon sau fasole, un lucru greu de imaginat pentru mulți dintre noi. În Germania se găsesc tocane speciale facute din cartofi, precum Pichelsteiner, gătită din trei tipuri de carne și trei tipuri de cartofi.

 

Berea – băutura tipic nemțească

Este deja un lucru bine cunoscut că nemții sunt mari consumatori de bere, motiv pentru care au creat un festival special pentru a sărbătorii această băutură – Oktoberfest. Festivalul a devenit renumit în toată lumea. Dintre cele mai cunoscute soiuri de bere fac parte: Pils – berea tradiţională, amăruie, şi Weizen – albă la fermentarea iniţială, cu 50% pondere smalţ de grâu.

 

 

Așadar, bucătăria germană promite gusturi autentice și foarte interesante, iar dacă te afli în Germania nu ar trebui să ratezi preparatele specifice!

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/