TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE NUMĂRUL BSN DIN OLANDA - MeisterJob

 

 

 

Ce este numărul BSN?

BSN este un cod unic de identificare a cetățenilor, fiind echivalentul olandez al Codului numeric personal din România. Acest număr este atribuit în mod gratuit de către administrația fiscală din Olanda, atunci când vă înregistrați în registrul olandez de evidență a persoanelor.

Este necesar să obțineți BSN pentru a putea lucra legal în Olanda, pentru a putea să plătiţi impozitele, să beneficiați de rambursări sociale (alocații, ajutor de șomaj), să deschideţi un cont bancar etc. Având în vedere imporanța numărului BSN în aproape toate aspectele esențiale ale vieții în Olanda,  este indicat să vă ocupați de obținerea acestui număr imediat ce vă stabilți în în această țară.

 

 

Cum poți obține numărul BSN?

Pentru a obține BSN, trebuie să vă înregistrați în maxim 5 zile de la sosirea în Olanda, indiferent dacă intenționați să locuiți aici definitiv sau doar pentru o perioadă limitată. Pentru aceasta, trebuie să vă faceți programare la primăria sau municipalitatea de care aparțineți, fie pe site-ul acesteia, fie telefonic.

Dacă intenționați să vă stabiliți în Olanda pentru mai mult de patru luni, vă veți înscrie în registrul olandez de evidență a persoanelor, pentru a obține un număr BSN. În situația în care stați mai puțin de patru luni, va trebui să vă înscrieți în baza de date pentru nerezidenți, iar apoi vi se va acorda un BSN temporar.

Este necesar să vă înscrieți, chiar dacă veți locui în Olanda pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece veți interacționa, în numeroase situații de zi cu zi, cu diverse instituții și autorități publice, pentru care veți avea nevoie de BSN.

 

 

Documente necesare pentru înscriere

Documentele de care aveți nevoie pentru a obține BSN pot varia, în funcție de situația personală a fiecăruia. Funcționarii publici sunt cei care vă vor oferi informațiile de care aveți nevoie, în acest sens.

De cele mai multe ori însă, vor fi necesare următoarele documente:
– Un act de identitate valabil (carte de identitate sau pașaport);
– Certificatul de naștere, în original;
– Unul din documentele care atestă rezidența dumneavoastră în Olanda.

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire  încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/