30% ruling din Olanda. Ce este și cum poți beneficia de acest avantaj fiscal? - MeisterJob

beneficiu fiscal în OlandaSursa foto: https://pixabay.com/

 

Dacă ai studii de licentă și/sau masterat, iată câteva detalii despre cum te poate ajuta statul olandez în decizia ta pentru găsirea unui nou loc de muncă în Olanda.

Decizia de 30% (sau „30% ruling“) este un avantaj fiscal oferit de guvernul olandez migranților care dețin studii superioare și doresc să se mute în Olanda pentru un loc de muncă. În cadrul acestei hotărâri, 30% din salariul brut al unui angajat poate fi rambursat fără taxe de către angajator. Această așa-zisă alocație este menită să acopere cheltuielile suplimentare legate de traiul în Țările de Jos.

Criterii de eligibilitate

Pentru a fi eligibil pentru hotărârea de 30%, un expatriat trebuie să îndeplinească anumite criterii specifice, inclusiv să aibă o expertiză sau competențe specifice care sunt rare pe piața olandeză a forței de muncă și să fie recrutat sau transferat dintr-o altă țară pentru a lucra în Țările de Jos.

  • Solicitantul trebuie să aibă o relație de muncă cu un angajator olandez. Aceasta poate fi un nou loc de muncă sau un transfer în cadrul unei companii pentru a lucra în Țările de Jos.
  • Expertiza persoanei trebuie să fie evidentă din punct de vedere al nivelului de educație, experiența profesională relevantă sau calificările specifice legate de locul de muncă pe care îl va ocupa în Țările de Jos.
  • Angajatul ar trebui să locuiască la mai mult de 150 de kilometri în linie dreaptă de granița cu Olanda. În cazul în care solicitantul a locuit la această distanță mai mult de 16 din cele 24 de luni anterioare angajării, el nu va fi eligibil pentru această decizie.
  • Solicitantul trebuie să aibă un contract de muncă valabil cu angajatorul olandez, în care să se precizeze termenii și condițiile de angajare.

Inițial, hotărârea a fost acordată pentru o perioadă maximă de cinci ani. Cu toate acestea, în ianuarie 2019, s-a decis ca această reglementare să se aplice atât pentru cazurile noi, cât și pentru cele existente.

Cerere de acordare a unei hotărâri de 30%

Cererea de acordare a regulii de 30% trebuie depusă de către angajator la autoritățile fiscale olandeze (Belastingdienst). În mod normal, reglementarea va începe de la începutul contractului de muncă, dacă sunt îndeplinite toate cerințele.

 

De-a lungul timpului, au avut loc discuții și s-au propus modificări ale hotărârii de 30%, cum ar fi scurtarea duratei și introducerea unui regim tranzitoriu pentru beneficiarii existenți. Prin urmare, este esențial să verifici dacă există actualizări sau modificări ale hotărârii dacă intenționezi să te muți în Olanda .

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția! Aplică aici.

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/joburi-disponibile/