Sursa foto: https://www.unica.ro/astazi-incepe-toamna-astronomica-imagini-superbe-de-toamna-250699/imagini-de-toamna-in-olanda-amsterdam

 

 

 

Olanda este situată în nord-vestul Europei şi este una dintre cele mai prospere ţări ale lumii. Cândva o mare putere navală, această mică ţară se bucură de un bogat patrimoniu cultural, având o istorie aparte.

Olanda este cunoscută şi sub numele de Ţările de Jos, fiind o țară mică, cu o suprafață de 41.540 km2. Un sfert din teritoriul său se află sub nivelul mării, având astfel cea mai joasă altitudine din lume. Numărul de locuitori este de aproximativ 17 milioane. Așadar, Olanda este printre țările cu cea mai mare densitate de populație din lume.

Ţara este alcătuită din 12 provincii, fiecare având conducătorii şi reprezentanţii lor. Acestea sunt: Drenthe, Flevoland, Fryslan, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland şi Zuid-Holland.

Limba oficială este neerlandeza. Foarte multe persoane cunosc și limba engleză. Însă mulți olandezi vorbesc și germană sau franceză, într-o anumită măsură.

Olanda este o monarhie constituţională în cadrul căreia puterea este împărțită între rege (regină), miniștri și parlament. Este membră NATO şi UE (fiind chiar unul dintre membrii fondatori), iar pe teritoriul său se află sediul Curţii Penale Internaţionale.

Capitala Olandei este Amsterdam, cel mai mare centru industrial și administrativ din ţară. Al doilea oraş ca mărime din Olanda este Rotterdam, oraşul cu unul dintre cele mai mari şi mai aglomerate porturi din Europa. Pe lista locaţiilor importante din Olanda trebuie menţionată şi Haga, unde se află sediul guvernului, reședința regală, precum și cea mai mare parte a ambasadelor.

Moneda oficială este euro, care a înlocuit guldenul olandez la data de 1 ianuarie 1999. Ţara are o economie deschisă, care se situează printre primele 20 din lume. Are, de asemenea, o infrastructură dezvoltată și un sistem de transport public foarte eficient.

Clima este temperat-oceanică, cu vânturi permanente, ceea ce a dus la folosirea intensivă a morilor de vânt. Astfel, acestea au devenit, în timp, un simbol al Olandei.

Olanda este binecunoscută pentru lalele (fiind numită şi Ţara Lalelelor), morile de vânt, digurile, dar şi pentru toleranţa sa pe plan social. Aşadar, dacă te gândeşti să emigrezi vreodată în Olanda, vei fi, cu siguranţă, foarte bine primit!

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția! Vă propunem oferte de muncă în Olanda în numeroase domenii.

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/