Amsterdam - orașul muzeelor bizare - MeisterJob

Sursa foto: https://www.escape.com.au/destinations/europe/the-10-best-museums-in-amsterdam/news-story/56b1f09b780caf69e97f3495c630c66a

 

Olanda atrage ca un magnet turiști de pretutindeni, iubitori ai artei și ai naturii, fiind țara care a dat omenirii pictori de renume, porțelanuri de Delft și canale romantice. Amsterdam, capitala Olandei, este mai cu seamă un oraș cosmopolit, cu muzee splendide, festivaluri renumite și o viața de noapte cel puțin interesantă. Amsterdam este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa și se numără printre marile capitale culturale ale lumii.

Una dintre atracțiile orașului se află în zona de sud, în Cartierul Muzeelor. Cele mai vizitate muzee din Amsterdam sunt muzeele Van Gogh, Rijks (Muzeul Regal) şi Stedelijk, unde pot fi admirate operele din Epoca de Aur a picturii olandeze. De asemenea, orașul găzduiește și alte minunate muzee cu artă modernă, presă, film, teatru şi fotografie. Surprinzător sau nu, pe lângă toate acestea există și o mare varietate de muzee mai mici, cu tematici diverse și mai puțin obișnuite.

 

Muzeul Figurilor de Ceară Madame Tussaud

Muzeul Figurilor de Ceară Madame Tussaud este una dintre cele mai de succes atracții turistice din lume. Din totalul de 15 sedii ale muzeului, doar 5 se află în Europa, Amsterdam fiind unul din orașele care găzduiește astfel de exponate.

Muzeul atrage anual mii de turiști dornici să se fotografieze cu personaje regale sau cu staruri ale muzicii internaționale. Aici veți avea ocazia să vă întâlniți față în față cu Prințesa Diana, Elvis, Madonna, Lady Gaga, Barack Obama, Dalai Lama, Nelson Mandela, Johnny Depp, Angelina Jolie, Brad Pitt, Charlie Chaplin, Einstein, Mona Lisa și, bineînțeles, Madame Tussaud, sculptorița în ceară al cărui nume îl poartă azi faimosul lanț de muzee.

Sursa foto: http://www.netherlands-tourism.com/madame-tussauds-wax-museum/

 

Muzeul Diamantelor

Pasionații de diamante nu vor regreta o vizită la acest muzeu, cu siguranță. Aici veți găsi bijuterii luxoase, diamante infinite, pietre prețioase și metale scumpe. Tot aici veți descoperi cum a luat naștere primul diamant, în urmă cu miliarde de ani, la două sute de kilometri sub scoarța pământului. Veți afla tainele transformării unei bucăți de carbon într-un diamant perfect. Veți cunoaște cum a ajuns Amsterdam să fie denumit „Orașul Diamantelor” și cum a evoluat centrul comercial și industrial al producției de diamante din acest oraș timp de patru secole.

Sursa foto: https://www.klook.com/en-SG/activity/17684-diamant-museum-entrance-ticket-amsterdam/

 

Muzeul Marijuana și Cannabis

Muzeul Marijuana și Cannabis se află în Cartierul Roșu din Amsterdam. Aici puteți afla istoria acestor plante și informații despre utilizările variate ale acestora, în scopuri medicale, nutriționiste, religioase, culturale sau chiar în industrie ori agricultură. Muzeul include şi o grădină cu canabis, colecţii de pipe, o biblie olandeză din 1836 fabricată din cânepă, precum şi tablouri de secol XVII, reprezentând ţărani fumând, semnate de David Teniers.

Sursa foto: http://www.bestourism.com/medias/dfp/1726

 

Muzeul funerar

Acest muzeu prezintă o istorie a practicilor funerare din Olanda, într-o perspectivă multiculturală. Colecţiile includ vehicule funerare, printre care şi un dric ceremonial de secol XIX. În afară de dricuri se mai pot vedea veşminte funerare, obiecte care se folosesc la procesiuni şi slujbe, anunţuri mortuare și multe alte detalii din domeniu. Exponatele vizează atât tradiţii rurale, aproape neschimbate secole întregi, cât şi procesiuni regale.

Sursa foto: https://www.amsterdam.info/museums/funeral-museum/

 

Muzeul torturi

Partea întunecată a istoriei orașului Amsterdam poate fi descoperită în Muzeul Torturii. Interiorul muzeului este un labirint de camere mici și întunecate, creând o atmosferă sumbră, în care sunt expuse instrumente de tortură care au fost folosite în scopuri crude. În Evul Mediu pedeapsa cu moartea era o practică comună. Condamnările erau adesea publice. În Amsterdam erau mai multe locuri unde executările erau făcute în mod regulat. Muzeul Torturii găzduiește multe obiecte de tortură reale, din vremea respectivă. Pe lângă echipamentele originale, există, de asemenea, mai multe replici foarte atent realizate. Puteți vedea tot felul de obiecte, de la ghilotină sau eşafod la şuruburi pentru degete sau flautul ruşinii.

Sursa foto: https://www.homecrux.com/amsterdams-torture-museum-relives-europes-gruesome-past/77327/

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/