Sursa foto: https://www.deutsche-handwerks-zeitung.de/zeitkonto-finanzierung-von-arbeitnehmerauszeiten/150/3096/218107

 

Cu siguranță dacă veți ajunge să lucrați în Germania, vă veți întâlni cu termenul de  Zeitkonto.

Ce înseamnă Zeitkonto?

Zeitkonto este un „cont de timp”. Atunci când angajații muncesc mai mult decât numărul orelor indicate, acestea se adaugă într-un cont. Contul Zeitkonto poate fi privit și ca un cont de depozit în bancă, agenția fiind cea în măsură să calculeze numărul de supra-ore. Orele acumulate în contul de timp se vor adăuga, în cazul în care angajatul va lucra, în luna următoare, mai puțin de 37,5 de ore pe săptămână, pentru a avea un venit stabil. În caz contrar, orele din acest cont pot fi folosite pentru zilele de vacanță, iar dacă numărul de ore atinge 150, de obicei, angajatul va fi plătit pentru ele. Totodată, aceste ore din cont vor fi plătite și în cazul în care angajatul își reziliază contractul de muncă.

Altfel spus, se ține cont de orele pe care angajatul le petrece suplimentar la locul de muncă, astfel încât, în cazul în care într-o lună  angajatul va lucra mai puține ore, orele din contul de timp, Zeitkonto, se vor adăuga pentru a face numărul total de ore, scrise în contract, pentru care trebuie să fie plătit.

În contractul tău de muncă cu firma germană este specificat cât anume din totalul orelor lucrate îți este plătit și cât anume intră în Zeitkonto.

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire  încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob  este soluția!

 

Articol realizat și adaptat de Vintilă Andreea – Practicant MeisterJob România

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/