TRADIŢII DE MOŞ NICOLAE ÎN GERMANIA - MeisterJob

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/758504762210834630/?lp=true

 

 

Pe data de 6 decembrie este sărbătorit Sfântul Nicolae, supranumit şi „Făcătorul de minuni”, unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii.

Numele de Moş Nicolae este legat de dărnicie şi compasiune, dar şi de cadourile pe care copii din întreaga lume le primesc în ajunul aceastei zile. Sărbătoarea s-a răspândit în secolul al XII-lea în toată Europa, devenind ziua darurilor şi a activităţilor caritabile.

 

Originea tradiţiei de Moş Nicolae

Tradiţia îşi are originea în povestea personajului legendar şi mitic, care a existat cu adevărat în persoana arhiepiscopului-Sfântul Ierarh Nicolae. Despre acesta se spune că a făcut numeroase fapte bune faţă de cei săraci şi neajutoraţi. Provenea dintr-o familie înstărită şi a fost crescut în spirit creştinesc, învăţând să fie blând şi milos. La moartea părinţilor săi, şi-a dăruit întreaga avuţie celor nevoiaşi.

 

Obiceiul cadourilor puse în ghetuţe de către Moş Nicolae vine dintr-o legendă foarte cunoscută. Se spune că trei fete sărace nu aveau zestre şi, deci, nu puteau să se căsătorească. De aceea, tatăl lor a decis să le vândă unor bărbaţi înstăriţi în scurt timp. Însă Sfântul Nicolae, aflând despre durerea lor, le-a aruncat fiecăreia pe geam, într-o noapte, câte un săculeţ de bani. Săculeţii au căzut chiar în ghetuţele fetelor şi le-a ferit, astfel, de necazul ce ar fi urmat.

 

 

Cum se sărbătoreşte Sfântul Nicolae în Germania

În Germania, Sfântul Nicolae (Sankt Nikolaus) îţi face apariţia sub înfăţişarea unui bătrân cu barbă albă, lungă, care poartă un sac în spate şi o nuieluşă în mână. Copiii îl aşteaptă cu ghetuţele lustruite. Dar ei pregătesc în ajun şi o scrisoare în care îşi aştern toate dorinţele. Alături de scrisoare, copiii lasă şi câţiva morcovi pentru caii moşului.

Se mai spune că Moş Nicolae are cu el o carte în care a trecut toate faptele copiilor, bune sau rele. Dacă aceştia au fost buni, primesc în ghetuţe fructe şi dulciuri. Dacă n-au fost cuminţi, copiii primesc nuieluşe, cartofi sau cărbuni.

În unele regiuni din Germania, copiii se costumează în Moş Nicolae şi colindă casele vecine, pentru a primi dulciuri.

 

 

 

 

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/