Europa este unul dintre cele mai urbanizate continente, iar aici ds-au dezvoltat mari oraşe şi concentrări urbane, unele chiar cu peste 10 milioane de locuitori. Marile orașe europene vin cu numeroase motive și oportunități pentru a le alege ca destinație de vacanță sau drept posibil oraș în care să te stabilești.

 

Așadar, iată topul celor mai mari 5 orașe europene:

1. Istanbul

Istanbul este cea mai mare concentrare urbană a Turciei și singurul megalopolis din lume întins pe două continente. Istanbulul este principalul centru financiar, comercial și cultural al Turciei. Se întinde peste 27 de districte din cele 39 ale provinciei cu același nume, fiind una dintre cele mai mari metropole din lume. Este capitala economică a Turciei și prefectura provinciei cu același nume. Partea europeană se află situată în regiunea istorică Tracia, iar cea asiatică în Anatolia. Poartă numele oficial de Istanbul din 28 martie 1928. Alături de Atena și Roma, orașul se clasează printre cele mai venerabile capitale ale Europei. El a fost înscris pe lista patrimoniului mondial al UNESCO începând cu anul 1985. Asemănător cu Constantinopolului în Evul Mediu, astăzi Istanbul este cea mai mare aglomerare umană a Europei.
Nr. de locuitori: 14.657.434

Sursa foto: https://www.turkishairlines.com/en-tr/flights/flights-to-istanbul/

 

2. Moscova

Moscova este capitala Rusiei, situat pe râul Moscova, și cu o suprafață de 878,7 km². Este orașul cu cea mai numeroasă populație din Rusia. Este un centru politic major, economic, cultural, științific, religios, financiar, educațional și de transport al Rusiei și al întregului continent.
Orașul este deservit de o rețea de transport extinsă, care include patru aeroporturi internaționale, nouă terminale feroviare și una din cele mai adânc construite instalații de metrou din lume, Metroul din Moscova, al doilea doar după cel din Tokyo în privința numărului de pasageri și recunoscut drept unul din simbolurile Moscovei datorită bogăției și varietății arhitecturale ale celor 185 de stații.
Nr. de locuitori: 12.500.123

Sursa foto: https://en.wikipedia.org/wiki/Moscow

 

3. Londra

Londra este capitala Angliei și cel mai important centru politic, financiar, cultural și artistic al Regatului Unit, fiind totodată și unul dintre cele mai importante orașe ale lumii. Există o imensă diversitate de etnii, culturi și religii, Londra fiind unul din cele mai cosmopolite orașe din Europa și din lume. Aici locuiesc, permanent sau temporar, mulți dintre cei mai bogați oameni ai lumii.
În capital Angliei se găsesc sediile a numeroase instituții și corporații de importanță globală; multe clădiri importante, cum ar fi palate, muzee, teatre, săli de concerte, aeroporturi, stații de cale ferată, numeroase ambasade și consulate. Conform unei analize publicate de Culture Trip în 2016, Londra face parte din primele zece cele mai moderne orașe din lume.
Nr. de locuitori: 8.908.081

Sursa foto: https://en.wikipedia.org/wiki/London

 

4. Madrid

Madrid este capitala Spaniei. Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, orașul a devenit capitală în 1561, urmând o dezvoltare înfloritoare. Metropola spaniolă se remarcă printr-un mare număr de parcuri, largi bulevarde, monumente și fântâni. În centrul orașului, mai exact în Plaza de Castilla, unde se află 4 zgârie-nori cu înălțimi cuprinse între 236 și 250 metri. Metroul madrilen este una dintre cele mai extinse și mai rapid dezvoltate rețele de metrou din lume.
Nr. de locuitori:  3.266.126

Sursa foto: https://www.turkishairlines.com/en-jp/flights/flights-to-madrid/

 

5. Kiev

Kiev este capitala și cel mai mare oraș al Ucrainei. Orașul este un important centru industrial, științific și cultural al Europei de Est. Anumite sectoare ale economiei precum serviciile și finanțele au facilitat creșterea Kievul în ce privește salariile și investițiile, precum și furnizarea continuă de fonduri pentru dezvoltarea spațiului locativ și a infrastructurii urbane.
Nr. de locuitori: 2.967.000

Sursa foto: https://www.turkishairlines.com/en-pt/flights/flights-to-kiev/

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/