Top 4 cele mai aglomerate aeroporturi din Europa - MeisterJob

 

 

Atunci când ai de parcurs o distanță lungă, călătoria cu avionul poate fi o alegere excelentă, reducând considerabil durata drumului. De accea, aeroporturile din întreaga lume sunt unele dintre cele mai aglomerate locuri, fiind pline zi și noapte de oameni care optează pentru varianta cea mai rapidă de transport. Numărul tot mai mare al călătorilor care tranzitează un aeroport atrage de la sine un număr mai mare de avioane și aeronave care să aterizeze pe aeroportul respectiv, pentru a transporta pasagerii către diverse destinații.

Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai aglomerate aeroporturi din Europa?

Luând în calcul numărul anual al călătorilor care tranzitează fiecare aeroport, îți prezentăm în continuare un top al celor mai aglomerate aeroporturi europene.

1. Aeroportul Heathrow din Londra

Aeroportul londonez Heathrow este cel mai aglomerat aeroport din Europa și se situează pe locul trei mondial după aeroporturile din Atlanta și Beijing, având 72,3 milioane de pasageri anual.

Acesta a fost construit în anul 1929 și a fost folosit în Al Doilea Război Mondial. Începând cu anul 1946 aeroportul operează zboruri civile, purtând la vremea respectivă numele London Airport. A devenit Heathrow Airport abia în anul 1966.

Sursa foto: https://www.computerworld.com/article/3427882/heathrow-airport-aims-to-roll-out-facial-biometrics-by-summer-2019.html

 

2. Aeroportul Charles de Gaulle din Paris

Aeroportul Internațional Charles de Gaulle este cel mai mare aeroport al Franței. Acesta este situat în localitatea Roissy-en-France, la 25 km de la Paris, și este numit după generalul și fostul președinte francez Charles de Gaulle. Aeroportul a fost deschis în 1974.

Acest aeroport oferă posibilitatea călătorilor să zboare către 304 destinații, fiind tranzitat de peste 62 milioane de pasageri anual.

Aeroportul este conectat cu toate zonele suburbane pariziene, precum și cu zona metropolitană a capitalei, prin rețeaua de căi ferate. Legătura directă de la aeroport către marile orașe ale țării se face, de asemenea, printr-un serviciu de tren de mare viteză.

Sursa foto: https://getbybus.com/en/blog/airport-bus-paris-charles-de-gaulle/

 

3. Aeroportul Frankfurt

Aeroportul Internațional Frankfurt este principalul aeroport german și este situat pe teritoriul orașului Frankfurt am Main. La nivel mondial, este unul dintre aeroporturile cu cele mai multe destinații internaționale. De asemenea, este folosit drept aeroport-mamă de către compania aeriană germană Lufthansa, care este una din cele mai mari companii aeriene din lume, după numărul pasagerilor internaționali.

Aeroportul Frankfurt a fost inaugurat în 1936, iar în prezent servește anual peste 58 milioane de pasagereri.

Sursa foto: https://www.tripadvisor.com/AttractionsNear-g187337-d2085472-Hilton_Frankfurt_Airport-Frankfurt_Hesse.html

 

4. Aeroportul Schiphol din Amsterdam

Aeroportul Schiphol este cel mai mare aeroport din Olanda. Este situat la aproximativ 10 km sud-vest de Amsterdam, fiind unul din principalele aeroporturi ale Europei. Anual, 52,5 milioane de pasageri călătoresc având acest aeroport ca punct de plecare sau sosire.

Un lucru foarte interesant despre aeroportul Schiphol este faptul că acesta este situat la o altitudine de 3,9 metri sub nivelul mării. Acest lucru face ca Aeroportul Schiphol să fie aeroportul internațional aflat la cea mai joasă altitudine.

Sursa foto: http://www.amsterdamairport.info/

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/