Sursa foto: http://kanecountyconnects.com/2017/02/hey-teens-summer-job-fair-set-for-feb-20-in-st-charles/

 

Dacă v-aţi aflat în ultimii ani în situaţia de a vă căuta locuri de muncă în străinătate, cu siguranţă aţi auzit despre firmele de mediere locuri de muncă care percepeau comisioane pentru serviciile oferite. Astfel, mulţi români s-au trezit în postura de a plăti sute de euro pentru oportunitatea de a munci în Occident.

Însă, din luna martie a acestui an, nicio agenţie care oferă locuri de muncă nu mai are dreptul legal de a percepe comisoane, tarife de mediere, sau orice alt tip de taxe. Conform prevederilor Legii nr. 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate, activitatea de plasare forţă de muncă poate fi desfăşurată doar de un agent specializat, persoană fizică.

Printre obligaţiile agentului de plasare a forţei de muncă se numără:

– încheierea de contracte care conţin oferte ferme de locuri de muncă cu persoane juridice sau fizice, stabilite într-un alt stat decât România, care au calitate de angajator conform legislaţiei statului respectiv;

– încheierea de contracte de mediere cu solicitanţii locurilor de muncă;

– desfăşurarea de servicii de mediere şi plasare în mod gratuit.

Contractul de mediere este un contract de natură civilă care se încheie între agent şi cetăţeanul român. Acest contract este în limba română şi trebuie să conţină: denumirea angajatorului din străinătate, datele de contact ale acestuia, durata contractului de muncă, salarizarea, informaţii de bază despre transport sau cazare.

 

Apelează la o agenţie de încredere atunci când doreşti să îţi găseşti un loc de muncă în străinătate. MeisterJob nu a perceput niciodată taxe, serviciile noastre de mediere fiind complet gratuite.

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire  încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/