Sursa foto: https://ro.the-health-site.com/germans-sleep-too-little-and-often-not-restful-4369

 

Dacă locuieşti în Germania, cu siguranţă vrei să ştii mai multe despre cum este structurat sistemul de sănătate aici. Sistemul medical german este unul performant. Anii trecuți, Germania se afla pe locul al 13-lea în lume în ceea ce priveşte speranţa de viaţă (78 de ani la bărbaţi), mortalitatea infantilă fiind, de asemenea, foarte scăzută.

La fel ca în celelalte state europene, și în Germania sistemul de sănătate se împarte în public și privat. Fiecare persoană trebuie să dețină o asigurare încheiată fie în sistemul public, fie în sistemul privat. Există 3 categorii de asigurări, finanțate atât de angajat, cât și de angajator, de care se poate dispune:

  • de sănătate;
  • de accidente;
  • de îngrijire şi pe termen lung.

În timp ce angajații din sectorul privat sunt obligați să dețină o asigurare publică de sănătate, funcționarii publici și persoanele fizice autorizate se pot asigura în sistemul privat de sănătate.

Principiile sistemului public de sănătate

– este asigurat de către stat un număr fix de servicii medicale, în baza unui ordin al Ministerului Sănătăţii;

– serviciile medicale se pot aplica nu doar în cazul unei singure persoane, ci şi al membrilor familiei sau al persoanei care a fost “înregistrată” în pachetul respectiv (de exemplu, soţul, soţia sau copilul pot beneficia de gratuitate);

– foarte important este faptul că nivelul financiar al contribuţiei NU scade odată cu creşterea vârstei şi nici nu este raportat la condiţiile sociale ale ţării.

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire  încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/