Sectorul IT ocupă peste 25% din industria totală, la nivel global. Domeniul digital continuă să evolueze într-un ritm foarte rapid, motiv pentru care marile companii decid să își crească rata de recrutări pentru profesioniștii în domeniu.

Germania se numără printre cei mai mari angajatori în industria IT&C, acesta fiind și sectorul economic cu cei mai multi angajați din țară. Potrivit unui studiu realizat de Digitalverband Deutschlands, la începutul acestui an, aproximativ 82.000 de oferte de muncă erau active în acest domeniu (o creștere de 50% față de 2018). Studiul mai arată că, anual, acest domeniu crează între 20.000 și 30.000 de locuri noi de muncă. Acest lucru apare ca rezultat al faptului că, în Germania, piața muncii în domeniul IT cunoaște cea mai rapidă dezvoltare, în comparație cu alte sub-categorii.

Un alt studiu recent realizat de Institutul Economic German arată că specialiștii IT sunt absolut necesari pentru a putea realiza o dezvoltare digitală în toate celelalte domenii. Tocmai datorită acestei nevoi, companiile din toată țara concurează pentru a atrage specialiști în domeniul IT, în special străini. Într-un astfel de climat competițional puternic, ofertele salariale cântăresc foarte mult. Statisticile recente arată o creștere majoră a salariilor din zona IT, de la un an la altul. Creșterea salarială dinamică se aplică în special pentru dezvoltatori web, software sau mobile. Salariul unui specialist software, de exemplu, poate varia în funcție de: limbajul de programare utilizat, datele demografice, funcția deținută, tipul companiei și, nu în ultimul rând, datele geografice (salariile fiind diferite în funcție de fiecare regiune din țară).

De asemenea, foarte căutați în momentul de față pe piața IT din Germania sunt dezvoltatori și programatori cu experiență în: robotică, PHP, SAP, Java, Linux sau Test Driver Development. Posturile sunt disponibile în foarte multe domenii de activitate.

Datorită politicilor încurajatoare în ceea ce privește imigrația, practicate de guvernul german, speciliștilor de pretutindeni le este mult mai ușor să obțină un job în Germania și să se stabilească aici. În plus, în domeniul IT există un avantaj important valabil pentru multe posturi, și acela că nu este necesară cunoașterea limbii germane, limba engleză la un nivel avansat fiind suficientă.

 

Lucrezi în acest domeniu și ești dornic de o nouă experiență profesională? MeisterJob îți propune un loc de muncă bine plătit în Germania, la unul din agajatorii noștri de top.

Poți aplica pentru: Dezvoltator aplicații IT, Java Developer, Programator C++, Shopware Developer/ Specialist E-Commerce, Senior Salesforce Developer sau Consultant MS Office și Adobe Acrobat.

Ia legătura cu recrutorii noștri pentru mai multe informații:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/