Obiceiuri de Anul Nou din Europa - MeisterJob

 

Fiecare popor sărbătorește diferit Anul Nou, având tradiții și obiceiuri specifice. Ceea ce este comun, însă, este faptul că noaptea dintre ani reprezintă credinţa unui nou început şi speranţa unui viitor mai bun.

Poporul român este bogat în obiceiuri străvechi, iar unul dintre cele mai frumoase este reprezentat de colindele și urările specifice. Potrivit tradiției, de Anul Nou românii fac urări pentru a avea noroc, bani şi a fi sănătoşi în următorul an, mergând din casă în casă, respectând datinile străbune. Astfel, sărbătoarea Noului An este anunțată prin cântece precum „Sorcova” sau „Plugușorul”, urări care invocă prosperitatea şi belşugul pentru gospodăria celui care primeşte colindătorii.

Dar te-ai gândit vreodată ce obiceiuri se practică și în alte țări ale lumii?

 

În Germania, plumbul este considerat norocos. De aceea, în noaptea de Anul Nou se obișnuiește ca acest metal topit să fie turnat într-un vas cu apă. Formele ciudate care se obțin sunt indicii pentru a prezice viitorul. De exemplu, o minge înseamnă noroc în anul care vine, inima simbolizează căsnicie, o ancoră indică nevoia de ajutor, iar o cruce reprezintă moartea cuiva drag.

În Olanda, Oudejaarsdag sau „Ziua anului trecut” (ziua de 31 decembrie) este sărbătorită prin multe focuri de artificii, care încep în zori şi ţin până târziu în noapte.  Tot de Revelion, olandezii fac focuri de tabără din brazii de Crăciun şi mănâncă gogoşi ori alte deserturi foarte dulci.

În Danemarca, tradiția presupune ca oamenii să spargă farfurii de ușile prietenilor. Mai multe farfurii sparte de uşă înseamnă mai mulţi prieteni.

Termenul de „Revelion” provide de la francezi. În Franța, în noaptea dintre ani se organizează ospeţe numite Reveillon de Saint Sylvestre. Cu această ocazie, tinerii merg la petreceri somptuoase şi beau multă şampanie.

Spania are și ea tradiții păstrate cu grijă. Un obicei spaniol de Anul Nou este să mănânci câte o boabă de strugure la fiecare dintre cele 12 bătăi ale ceasului care vestesc trecerea în noul an, acestea reprezentând dorinţe pentru fiecare lună a anului următor.

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/