Anual, Raportul Mondial al Fericirii măsoară nivelul de satisfacţie al cetăţenilor dintr-o ţară. În anul 2017, Norvegia a fost desemnată ca fiind ţara cu cei mai fericiţi oameni de pe planetă. Se pare că norvegienii deţin secretul unui stil de viaţă echilibrat, care le aduce împlinire. Anul ce tocmai s-a încheiat a arătat că Finlanda are, de această dată, cei mai împliniţi şi fericiţi cetăţeni.

Clasamentul este realizat pe baza unui punctaj global care include şase factori: PIB-ul per locuitor, sprijinul social, speranţa pentru o viaţă sănătoasă, lipsa corupţiei, libertatea de a face schimbări în viaţă şi încrederea.

 

Conform acestui studiu, principalele motive care influenţează nivelul de fericire al cetăţenilor unei ţări sunt:

Oferta locurilor de muncă

Raportul demonstrează că lipsa unui loc de muncă este unul din cele mai importante motive care duce la scăderea nivelului de fericire al oamenilor. Cu cât rata şomajului este mai mare, cu atât nivelul de fericire este mai scăzut.

 

Venituri mai mari

Este un lucru foare cunoscut faptul că un salariu mai mare poate fi motiv de bucurie. Însă se pare că această bucurie se încheie odată cu atingerea unui anumit prag. Un studiu realizat de Universitatea Princeton a dezvăluit faptul că persoanele care au un venit anual mai mare de 75.000 de dolari nu mai sunt fericite în urma câştigurilor salariale.

 

Echilibrul între viaţa personală şi cea profesională

Acesta pare a fi cheia succesului pentru o viaţă fericită. Însă pentru mulţi dintre noi, echilibrul între locul de muncă şi familie este foarte greu de găsit. Varianta ideală ar fi cea în care oamneii şi-ar petrece mai mult timp cu familia şi mai puţin la locul de muncă, iar munca ar fi mai puţin solicitantă.

 

Varietatea şi educaţia

Studii recente au dovedit că oamenii care desfăşoară aceleaşi activităţi zilnic au un nivel scăzut al satisfacţiei, iar acest lucru este cauzat de apariţia monotoniei. La polul opus, angajaţii care au posibilitatea de a dezvolta noi competenţe, raportează în mod regulat niveluri mai ridicate de fericire şi bunăstare.

 

Siguranţa locului de muncă şi pericolele impuse de job

Stabilitatea locului de muncă este un factor extrem de important în ceea ce priveşte atingerea nivelului optim de fericire.

De asemenea, siguranţa la locul de muncă este şi ea foarte importantă. Dacă activităţile de la locul de muncă pun sănătatea în pericol, nivelul fericirii va scădea considerabil.

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire  încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/