Magia naturii norvegiene - MeisterJob

 

Norvegia este una dintre cele mai frumoase țări ale lumii. Țara scandinavă din nordul Europei este o țară a binecuvântărilor naturii, care te vor scufunda într-un univers al frumuseții.

Norvegia se întinde pe o suprafață de aprox. 1800 km, fiind o țară lungă și îngustă. Este presărată cu munți, fiind mărginită la vest de Marea Nordului și Marea Norvegiei, iar în nord de Oceanul Arctic și Marea Barents. În ciuda faptului că este o țară imensă, Norvegia are o populație de doar 4,6 milioane de locuitori. Țara lasă mult loc însă naturii, iar oamenii de aici trăiesc în armonie cu ea și au învățat să o respecte și să o cunoască.

Norvegia este traversată de Cercul Polar Arctic și este o scenă a fenomenelor naturale spectaculoase. Presărate cu un număr mare de insule, coastele norvegiene sunt mărginite de păduri verzi imense, vârfuri montane, preerii pline de prospețime, ghețari, fiorduri și alte peisaje uluitoare.

 

Iată câteva dintre minunățiile naturii norgeviene:

Aurora Boreală

Ai crede că Aurora Boreală este un tablou impresionant creat de natură, un joc de culori, lumini și umbre ce se întrepătrund într-un mod spectaculos. Acest fenomen optic poate fi observat doar în apropierea zonelor polare, ca urmare a impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Din acest punct de vedere, norvegienii sunt cu adevărat norocoși, deoarece pe coasta Norvegiei, în nord, Aurora Boreală este vizibilă în aproape fiecare noapte.

Fenomenul atrage sute de turişti din toate colțurile lumii, dornici de o experiență unică oferită de Mama Natură. Perioada cea mai potrivită pentru a observa Aurora Boreală este toamna, în lunile septembrie şi octombrie, susține Finnish Meteorological Institute.

Sursa foto: https://capturetheatlas.com/see-the-northern-lights-in-norway/

 

„Soarele de la miezul nopții” sau fenomenul nopților albe

„Soarele de la miezul nopții” este un fenomen natural extraordinar, care se produce în lunile de vară în apropiere de Cercul Arctic. Din fericire, acest fenomen nu este la fel de dificil de surprins precum Aurora Boreală. Cu cat se înaintează mai mult către nord, cu atât soarele se află pe cer mai multe ore și cresc șansele de a te bucura de nopțile albe ale acestui fenomen uimitor.

Apariția Soarelui de la miezul nopții este în strânsă legatură cu mișcarea de revoluție a Pământului. Explicația științifică constă în faptul că, în timpul acestei mișcări, axa terestră are o înclinație de 23,5 grade față de un plan vertical, astfel încât, în timpul verii, regiunea nordică este înclinată către soare.

Norvegia se bucură, așadar, de zile lungi de vară. Practic, în Oslo nu se întunecă în timpul verii. Farmecul orașului-capitală sporește în timpul „nopților albe”, străzile îmbrăcând un aer proaspăt.

Sursa foto: https://norwaytravelguide.no/norwegian-nature/midnight-sun-norway

 

Fiordurile norvegiene

Fiordurile ocupă partea de vest a Norvegiei și s-au format ca urmare a acțiunii îndelungate a ghețarilor asupra terenului muntos. Rezultatul este un peisaj mirific, cu fațadele muntoase abrupte care se îmbină cu cascadele nesfârșite și plajele aproape nelocuite. National Geographic a clasificat fiordurile norvegiene drept cea mai mare atracție turistică a lumii. Așadar, acestea cu siguranță te vor uimi prin cascadele dramatice, stâncile pline de verdeață și peisajele montane uimitoare.

Sursa foto: https://www.routesnorth.com/things-to-do-in-norway/the-10-best-fjords-in-norway/

 

 

Fenomene naturale absolut uimitoare au făcut din această țară un ținut de basm. Norvegia este țara iubitorilor de natură, cu fiorduri și ghețari spectaculoși, cu apusuri de soare care îți taie răsuflarea și imense întinderi de pământ încă sălbatice. Farmecul norvegian repezintă o aventură unică, pe care merită să o încerci.

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/