Sursa foto: http://www.bravotv.com/blogs/best-food-city-in-germany-is-hamburg

 

Datorită faptului că aici se află cel mai mare port din Germania, astfel că oraşul este dominat de apă, Hambrug se aseamănă foarte mult cu minunatele metropole de la Marea Nordului, cum ar fi Copenhaga, Oslo sau Stockholm.

Hamburg are 1,8 milioane de locuitori, fiind al doilea oraș ca număr de populație din Germania şi al şaptelea din Uniunea Europeană. Numele oficial face referire la legăturile sale cu Liga Hanseatică, o alianţă militară şi comercială din timpul Evului Mediu.

Punctul de atracție al orașului este portul. Acesta a contribuit considerabil la dezvoltarea oraşului Hamburg, fiind primul port al Germaniei care a fost, de la bun început, unul internaţional. Încă din Epoca Medievală, portul facilita comerţul cu oraşe din toate colţurile lumii. De aceea, el mai este numit şi „Poarta către lume”. Fondat pe 7 mai 1189 de către Frederic I datorită locației sale strategice, el a fost timp de mai multe secole portul principal al Europei Centrale și a permis Hamburgului să se dezvolte de timpuriu într-un oraș comercial important.

Chiar dacă după Primul şi Al Doilea Război Mondial, şantierele navale şi-au pierdut flota şi o mare parte a legăturilor comerciale, odată cu Reunificarea Germaniei, Hamburg şi-a redobândit locul, devenind un oraş de top în economia europeană. Astăzi, portul din Hamburg este unul din principalele centre logistice ale Europei și unul dintre cele mai mari și mai aglomerate porturi maritime.

Astfel, economia puternică a orașului atrage zilnic zeci de muncitor imigranți de toate naționalitățile, iar atmosfera deschisă și prietenoasă a Hamburgului îi ajută să se integreze foarte rapid.

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/