Destinații românești de vacanță mai puțin știute - MeisterJob

Sursa foto: https://destepti.ro/stufarisurile-de-la-sic-cluj

 

Concediile anului 2020 sunt mai degrabă o provocare, în contextul actual. Tocmai de aceea, o destinație mai puțin aglomerată poate fi o alegere înțeleaptă. Din fericire, România este plină de locuri puțin cunoscute, dar superbe și care îți vor transforma vacanța într-una de neuitat. Iată câteva dintre acestea:

 

Stufărişurile de la Sic

Foarte aproape de Cluj, stufărișurile de la Sic sunt o rezervaţie naturală, a doua întindere de stuf după Delta Dunării. Cu o suprafaţă de aprox. 200 hectare, zona este împânzită de mlaştini, lacuri, vegetaţie de stuf şi papură, adăpostind în jur de 100 de specii de păsări. Locul impresionează orice vizitator prin frumusețea sa, părând a fi mai degrabă un mic colț e rai ascuns între dealuri, cu lanuri verzi de stuf brăzdate de o punte de lemn ce nu se mai termină.

      Sursa foto: https://www.carpathian-gardens.com/rezervatia-naturala-mixta-stufarisurile-de-la-sic.html

 

Stațiunea Soveja

Situată în județul Vrancea, la 600 de metri altitudine, localitatea este recunoscută ca având cel mai ozonat aer din Europa prin pădurile de brazi şi pini ce o înconjoară. Stațiunea era extrem de cunoscută în perioada anilor `80, când sportivii de performanță alegeau această destinație pentru cantonamentele lor, profitând de aerul curat. Peisajul ca de basm vrăjește cu brazii falnici și mestecenii argintii, gradul de împădurire fiind de 98,5%.

Sursa foto: https://identitatea.ro/atractii-si-obiective-turistice-vrancea/statiunea-soveja-din-comuna-soveja-judetul-vrancea-flickr/

 

Laguna Albastră de la de la Aghireş

Aflată în comuna Aghiereşu din Cluj, Lacul supranumit şi Laguna Albastră te fac să crezi că ești în Maldive. Apa albastră, de o culoare intensă, este comparabilă cu nuanța apei Mării Mediterane. În jurul lagunei se află mult stufăriș, creând un peisaj de poveste, iar la marginea acesteia poţi descoperi o pădure de gorun.

Sursa foto: https://www.romaniatv.net/lacul-care-iti-taie-rasuflarea-laguna-albastra-de-la-cluj-foto_93057.html

 

 

Satul scufundat de la Geamăna

Satul Geamăna situat în județul Alba și este cu adevărat spectaculos prin faptul că se află la 100 de metri sub suprafața unui lac de steril apărut în urma unor operațiuni miniere. Astfel de face că pământurile și casele oamenilor sau chiar cimitirele se află sub acest lac. Se mai vede doar turla bisericii, deoarece aceasta a fost construită pe cel mai înalt deal din sat, aflat la 100 de metri mai sus de vatra satului. Deși poate fi puțin sinistru, dezastrul natural de la Geamăna a transformat acest loc într-o atracție.

Sursa foto: https://injurullumii.info/geamana-alba-satul-scufundat/

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/