Cum trebuie să arate un CV corect - MeisterJob

 

 

Primul pas pentru obținerea unui loc de muncă este să aplici cu un CV. Așadar, CV-ul produce o primă impresie despre tine în fața angajatorului, iar de acesta va depinde tot procesul de recrutare.

Un CV corect, bine structurat și informativ poate face diferența între a obține job-ul dorit sau nu. Este cea mai la îndemână metodă de a convinge un angajator că tu ești persoana potrivită pentru postul în discuție. De aceea este foarte important să îi acorzi o atenție deosebită atunci când îl redactezi.

 

Informații generale despre CV

CV este abrevierea sintagmei latinești „curriculum vitae”, care s-ar traduce prin „istoricul vieții”. CV-ul perfect trebuie așadar să redea parcursul tău profesional într-un mod care să-ți scoată în evidență competențele și abilitățile. Practic, CV-ul este oglinda carierei tale.

În unele cazuri, CV-urile pot conține și informații personale despre candidați, cum ar fi hobby-urile. Însă cei mai mulți specialiști recomandă să omitem această etapă. Includerea informațiilor de acest fel depinde în mare masură de tipul de job pentru care aplici.

Scopul principal al unui CV este obținerea unui interviu de angajare. Pentru ca acest lucru să se întâmple, orice CV trebuie să îndeplinească trei criterii foate importante: prezentare, structură și conținut. Astfel vei obține un document corect, concis și ușor de parcurs pentru angajator.

 

 

Structura unui CV perfect

 

În primul rând, un CV trebuie să fie cât mai ordonat și mai frumos așezat în pagină. Acesta trebuie să fie cursiv și coerent și, foarte important, nu trebuie să conțină greșeli gramaticale sau de ortografie. Îți recomandăm să trimiți mai întâi CV-ul unui apropiat. Fiind la prima lectură, acesta va identifica mai ușor decât tine posibilele erori.

Pentru redactarea documentului este recomandabil să folosești culoarea neagră și să eviți artificii precum sublinieri sau fonturi speciale, artificii grafice, simboluri sau culori, pentru a fi cât mai clar și mai ușor de parcurs de către angajator. De asemenea, este recomandat ca CV-ul să fie redactat cu diactritice, la calculator.

CV-ul trebuie să conțină următoarele cinci secțiuni importante: date de contact, experiența profesională, educația, abilitățile/ competențele tale și, nu în ultimul rând, obiectivul profesional.

Informațiile de contact

Cu această secțiune trebuie deschis orice CV. Aici trebuie să apară numele complet, adresa de domiciliu, numărul de telefon la care poți fi contactat și adresa de mail.

 

Experiența profesională

Este important ca această secțiune să fie ordonată cronologic (în ordine descrescătoare) și trebuie să cuprindă, pe scurt, principalele atribuții, responsabilități și realizări de la locurile anterioare de muncă.

 

Educația

Enumără aici studiile și cursurile făcute. Nu uita să menționezi și diplomele obținute, dacă acestea sunt relevante pentru locul de muncă la care dorești să aplici.

 

Abilități și competențe

Această secțiune a CV-ului trebuie să includă abilitățile și competențele specifice pentru job-ul la care aplici sau caracteristici personale dobândite la locurile de muncă anterioare și care te vor pune în evidență în fața altor candidați. Tot aici poți include și limbile străine pe care le cunoști și la ce nivel.

 

Obiectivul profesional

Această secțiune din CV-ul tău se referă la o scurtă descriere profesională, care poate fi personalizată în funcție de job-ul pentru care aplici. Evită generalitățile și axează-te pe un obiectiv specific domeniului în care dorești să te angajezi. Acest punct din CV te va ajuta să te remarci.

 

 

Sfaturi pentru un CV perfect

– CV-ul nu trebuie să fie nici prea lung, nici prea scurt. În medie, acest document ar trebui să cuprindă în jur de 2 pagini. Informațiile trebuie să fie complete, dar sintetizate.

– Trebuie să acorzi o atenție deosebită textului, astfel încât să nu existe greșeli gramaticale sau de ortografie. Un documnet cu astfel de greșeli va face o impresie foarte proastă, reducându-ți semnificativ șansele de angajare.

– CV-ul nu trebuie să conțină informații care nu sunt relevante pentru locul de muncă vizat.

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/