Sursa foto: https://www.studying-in-germany.org/german-culture/

 

 

De-a lungul istoriei, Germania a devenit cunoscută pentru cultura și arta sa bogată, fiind locul de naștere a numeroși artiști, filozofi, muzicieni, antreprenori, oameni de știință și inventatori. Cultura germană este una extrem de vastă și a influențat istoria universală.

 

Limba germană

Anumite elemente ale culturii germane au devenit, în timp, atât de puternice, încât s-au răspândit și dincolo de granițele țării. Cel mai bun exemplu în acest sens este chiar limba germană, care este vorbită, în prezent, ca limbă maternă, și în țări precum Austria, Elveția, Luxemburg și Liechtenstein, în estul Belgiei, precum și în regiunea Schleswigul de Nord din sudul Danemarcei, în regiunea autonomă Tirolul de Sud din nordul Italiei, dar și în regiunile Alsacia și Lorena din Franța. În lume, limba germană este vorbită de un număr mare de persoane în SUA, Canada, America de Sud, Namibia, Australia sau Rusia. De altfel, este cea de-a treia limbă străină studiată la nivel mondial, după engleză și franceză.

Sursa foto: https://www.dammann.com.au/blog/distribution-german-language/

 

Îmbrăcămintea tradițională

Costumele tradiționale germane nu sunt purtate în fiecare zi, ele având o însemnătate specială mai ales în perioada sărbătorilor.

Pantalonii scurți de piele cu pălării negre și pantofi negri sunt elementele care formează baza culturii germane în ceea ce privește îmbrăcămintea. Foarte comună este, de asemenea, utilizarea ciorapilor înalți, care ajung până la genunchi.

Rochiile tradiționale Dirndl ale femeilor au devenit cunoscute în întreaga lume datorită caracteristicilor specifice ale acestora. Ba mai mult, sunt rochii tradiționale și pentru femeile din Austria, Elveția și Liechtenstein. Acest costum popular este compus dintr-o fustă cloche, cămașă, șorț și corset și este, de obicei, foarte colorat. Deși arată simplu, aceste costume sunt destul de scumpe, fiind confecționate din materiale prețioase, cum ar fi mătasea și catifeaua, dar și lâna pură pentru versiunile de iarnă. Foarte interesant este faptul că diversele variații de culoare din rochiile Dirndl pot depinde de originea femeii care o poartă.

 

Rețete culinare specifice

Gastronomia este o parte importantă a culturii unui popor. Germania se mândrește cu rețete deosebite și metode de preparare interesante. Acestea variază de la regiune la regiune, iar anumite preparate sunt specifice perioadei sărbătorilor de iarnă sau celor religioase.

Unul din alimentele tipic germane este cârnatul, care se consumă pe tot parcursul anului. Cârnații germani au devenit populari și în alte părți ale lumii. De asemenea, germanii sunt consumatori mari de bere. În Germania se produce o cantitate mare de bere, care este consumată pe tot parcursul anului, dar mai ales în cadrul unor evenimente speciale și sărbători, cum ar fi Oktoberfest și Carnavalul.

 

 

Cultura Crăciunului

Germania are o mulțime de tradiții de Crăciun care au devenit parte a culturii țării. Adventul, sărbătoare premergătoare Crăciunului, este un moment special și reprezintă sursa apariției calendarelor advent, care s-au răspândit în toată lumea. O variantă tradițională a acestui calendar este făcută din ramuri de copaci, unde fiecare ramură reprezintă o zi a lunii, iar în spatele ei se ascunde un mic cadou pentru copii.

Pomul de Crăciun este o altă tradiție importantă pentru nemți. De fapt, în Germania își are originia tradiția împodobirii pomului de Crăciun. Se pare că primii creştini din Europa care au adus brazi împodobiţi în casele lor au fost nemţii, în secolul al XVI-lea. Mai târziu, împodobirea acestora a devenit un obicei şi în alte ţări. În 1890, deja erau importate din Germania ornamente pentru pomii de Crăciun din alte ţări europene.

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/