Sursa foto: http://tvrmoldova.md/social/multi-dintre-strainii-care-aleg-republica-moldova-se-stabilesc-aici-dupa-ce-se-casatoresc-cu-cetateni-din-tara-noastra/

 

Dacă eşti din Republica Moldova şi intenţionezi să te angajezi peste hotare, trebuie mai întâi să cunoşti procedura legală prin care poţi face acest lucru.

 

DE CE DOCUMENTE AI NEVOIE?

Pentru început, trebuie să te interesezi dacă ai nevoie de viză de intrare în țara în care doreşti să munceşti. Această viză trebuie să indice şi perioada şederii tale acolo. De reţinut este faptul că paşaportul biometric moldovenesc nu îţi oferă dreptul la muncă în străinătate.

Condiţiile de eliberare a vizelor de muncă diferă de la un stat la altul. Pentru a obţine o viză în scopul de a munci în străinătate, va fi nevoie, în cele mai multe dintre cazuri, să prezinți la consulatul țării unde vrei să muncești următoarele acte:

  • pașaportul internațional valabil, de tip vechi sau biometric;
  • 2 fotografii recente (dimensiunile variază de la țară la țară);
  • formularul completat sub forma unei cereri pentru viză;
  • contractul de muncă în care sunt indicate funcția ocupată, numărul orelor de lucru, precum și salariul care urmează a fi plătit etc.;
  • asigurarea medicală pentru întreaga perioadă de ședere în țara de destinație;
  • dovada achitării taxei pentru eliberarea vizei.

Cetăţenii moldoveni care au domiciliul în România şi deţin buletin sau paşaport românesc pot lucra fără restricţii în străinătate.

Angajarea provizorie în străinătate a cetăţenilor moldoveni se efectuează în baza contractului individual de muncă încheiat înainte de ieşirea din Republica Moldova, prin intermediul agenţiilor private de ocupare a forţei de muncă. Conform prevederilor Convenției Internaționale a Muncii nr. 181 (privind agențiile private de ocupare a forței de muncă), firmele de mediere locuri de muncă nu au dreptul să perceapă taxe sau comisioane de la cetățeni pentru serviciile pe care le prestează.

Apelează la o agenţie de încredere atunci când doreşti să îţi găseşti un loc de muncă în străinătate. MeisterJob nu a perceput niciodată taxe, serviciile noastre de mediere fiind complet gratuite.

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

În luna septembrie vom fi prezenţi în două oraşe din Republica Moldova:

  • Chişinău – 15.09.2018, între orele 12:00-15:00, la Hotel Europa, Str. Vasile Lupu, Nr. 16
  • Bălţi – 16.09.2018, între orele 13:00-16:00, la Hotel Elite, Str. Xotin, Nr. 17

Te aşteptăm la interviuri!

 

Pentru întrebări și detalii nu ezita să ne contactezi:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/