Cele mai frumoase castele din România pe care trebuie să le vizitezi - MeisterJob

Sursa foto: https://travelnotesandbeyond.com/medieval-castles-fortresses-and-ruins-of-romania/

 

România este una dintre cele mai frumoase țări ale Europei, datorită naturii sălbatice, diversității reliefului, moștenirii istorice încărcate, dar și tradițiilor străvechi. Regiunile istorice ale țării sunt marcate de castele medievale, conace domnești, fortărețe sau cetăți, toate construite cu trudă de către strămoșii noștri și apărate cu vitejie în lupte sângeroase.

Surprinzător sau nu, România numără peste 100 de castele, însă nu toate sunt deschise vizitării. Cele mai impresionante dintre acestea, însă, se află pe lista oricărui turist care ajunge în zonă și așteaptă să fie descoperite.

 

 

Castelul Peleș din Sinaia

Castelul Peleș a fost construit între anii 1873 și 1914, deservind ca reședință de vară a regilor României. Construcția a fost ridicată la inițiativa regelui Carol I. La vremea finalizării lucrărilor de construcții, Castelul Peleș era cel mai mai modern castel din Europa, fiind primul electrificat în intregime, datorită unei uzine electrice proprii. Încă de atunci avea și încălzire centrală, precum și lift interior. Prin valoarea sa istorică, Peleș este considerat unul dintre cele mai frumoase edificii de tip istoric din România. Castelul are 160 de camere, mai multe intrări și scări interioare, sală de teatru, scenă cu 60 de locuri și lojă regal, iar turnul central are o înălțime de 66 de metri.

Sursa foto: https://www.viator.com/tours/Bucharest/Private-Cultural-Transylvania-Day-Trip/d22134-118173P5

 

Castelul Bran

Situat la doar 30 de km de Brașov, Castelul Bran este, cu siguranță, una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Româna, datorită legendei lui Dracula, care s-a răspândit rapid peste hotare. Castelul Bran a fost construit întrea anii 1377 și 1282, fiind inițial o cetate militară de apărare. Ulterior, acesta a suferit mai multe modificări și a fost transformat în reședință regală începând cu anul 1920. Fiind ridicat pe stânca abruptă dintre Măgura și Dealul Cetății, castelul oferă o vedere superbă peste dealurile din apropiere.

Anual, sute de mii de turiști care au citit cartea lui Bram Stoker sau doar au auzit de legenda Contelui Dracula vin să viziteze castelul, dornici să-i descopere misterul.

Sursa foto: https://www.getyourguide.com/bucharest-l111/excursion-to-dracula-s-castle-with-lunch-included-t24039/

 

Castelul Corvinilor din Hunedoara

Castelul Corvinilor sau al Huniazilor a fost ridicat în secolul al XIV-lea, din ordinul lui Iancu de Hunedoara, voievod al Transilvaniei. Inițial, acesta a avut rol de fortăreață, însă de-a lungul timpului construcția a fost extinsă și transformată în castel.

Castelul Corvinilor se află în numeroase topuri ale celor mai frumoase castele din Europa, impresionând prin construcția sa diferită de a altor castele. Apare chiar și în clasamente ale celor mai înspăimântătoare clădiri din lume. Este, de asemenea, și unul din cele mai importante  monumente de arhitectură gotică din România.

Castelul a fost ridicat pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlaști. Este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon.

Sursa foto: https://travelnotesandbeyond.com/medieval-castles-fortresses-and-ruins-of-romania/

 

Castelul Banffy

În comuna Bonțida din județul Cluj se află castelul Banffy, cunoscut și sub denumirea de Versailles-ul Transilvaniei datorită ansamblului arhitectonic construit. Ansamblul de edificii a fost ridicat de familia Banffy, una din cele mai puternice familii de nobili din Transilvania, între anii 1437-1543. Cu o poveste impresionantă în spate, castelul Banffy a fost atacat, jefuit și incendiat, iar mobilierul a fost distrus în totalitate, la fel și cunoscuta galerie de portrete și biblioteca. Toate acestea s-au întâmplat după 1944, când, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, trupele germane au luat cu asalt castelul, transformându-l în spital militar, iar la plecare l-au incendiat.

Sursa foto: https://www.uncover-romania.com/attractions/history-culture/landmarks/banffy-castle/

 

Castelul Károlyi

Castelul Károlyi se află în localitatea Carei din județul Satu-Mare. Cu o istorie tumultoasă, castelul a fost inițial reședința familiei Károlyi, însă, datorită poziției, a devenit fortăreață de apărare împotriva turcilor. În urma cutremurului din 1834, construcția a fost grav afectată și astfel o mare parte din castel s-a dârmat. A fost reclădit în anul 1896, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a avut rol de școală militară și spital. În prezent, castelul Károlyi face parte din circuitul turistic, fiind recondiționat.

Sursa foto: https://www.tripadvisor.co.za/Attraction_Review-g7134523-d3636203-Reviews-Karolyi_Castle-Carei_Satu_Mare_County_Northwest_Romania_Transylvania.html

 

Tu ai vizitat aceste castele? Dacă încă nu ai apucat, nu rata șansa și fă-ți timp să descoperi o parte din istoria bogată a României.

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/