Baden-Württemberg, unul dintre cele mai bogate landuri din Germania - MeisterJob

Sursa foto: https://pixabay.com/

 

 

Baden-Württemberg este unul din cele 16 landuri ale Germaniei. Din punct de vedere al suprafeței, dar și al populației, Baden-Württemberg se clasează pe locul trei al celor mai mari landuri germane. Același loc îl ocupă și economia acestui stat federal, pentru care capitala – Stuttgart a contribuit considerabil.

Baden-Württemberg impresionează prin diversitatea peisajelor. Landul se caracterizează ca fiind „un land verde”: aproximativ 40% din suprafața sa este acoperită de păduri, podgorii, păşuni şi livezi.

Un alt aspect prin care se remarcă Baden-Württemberg constă în numeroasele castele care impresionează prin arhitectura lor. Castelul Hohenzollern și Castelul Heidelberg, de exemplu, au devenit adevărate atracții turistice și simboluri ale zonei, fiind unele dintre cele mai vizitate castele din Germania.

Dincolo de peisajele minunate și numeroasele castele pline de istorie care împânzesc regiunea, Baden-Württemberg este cunoscut şi pentru economia sa puternică. Anul acesta, PIB-ul pe cap de locuitor în acest land a ajuns la 42.745 euro, peste media multor alte landuri germane. De asemenea, aici, rata șomajului este printre cele mai mici din Germania.

Zona Stuttgart poate fi considerată „motorul” economiei din acest land, fiind renumită pentru industria sa tehnologizată. Stuttgart a fost denumit, printre altele, „oraşul unde munca este o plăcere”, devenind, în timp, unul din principalele centre industriale  ale Germaniei.

Stuttgart este considerat a fi punctul de pornire al industriei mondiale de automobile. Automobilul şi motocicleta au fost inventate aici de către Karl Benz. De altfel, mărci prestigioase de autovehicule, cum ar fi Mercedes-Benz, Porsche sau Maybach, sunt produse în Stuttgart şi în oraşele din apropiere. Tot aici îşi au sediul sau o filială unele dintre cele mai mari companii,  precum: Daimler, Bosch, Hewlett-Packard, IBM, Stihl, care distribuie apoi produsele lor în toată lumea.

Nu în ultimul rând, Baden-Württemberg este landul cu cele mai multe ore de soare pe zi din Germania! Aşadar, dacă doreşti să te stabileşti aici şi îţi cauţi un loc de muncă, îţi venim în ajutor cu joburi în numeroase domenii.

Aplică pentru un job în Germania direct aici.

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/