Întârzierile, amânările și anulările de zboruri sunt situații des întâlnite în care călătorii au dreptul să ceară despăgubiri, copaniile aeriene fiind obligate să le plătească. Fie că este vorba despre probleme tehnice, aglomerații, sau planificări geșite, toate acestea pot pune călătorul în situația de a ajunge cu întârzieri mari la destinație sau chiar mai rău, de a nu mai ajunge deloc.

Există un regulament stabilit la nivel european care reglementează astfel de cazuri. Astfel, poți cere reprogramarea cursei, rambursarea integrală a banilor pe bilet sau chiar compensații financiare suplimentare. În situațiile întârzierilor sau anulărilor cauzate de companiile de zbor sau chiar de aeroporturi, în funcție de timpul de așteptare, călătorilor trebuie să li se asigure masă și cazare, precum și transport până la hotel.

Compensațiile financiare se acordă în cazul în care operatorii nu pot găsi o soluție astfel încât călătorii să ajungă la destinație cu o întârziere de maxim 4 ore. Reglementările europene prevăd ca sumele să fie calculate în funcție de distanța zborului ratat, astfel:
– 250 de euro: dacă zborul e pe o distanță mai mică de 1.500 de kilometri
– 400 de euro: dacă distanța e între 1.500 și 3.500 de kilometri
– 600 de euro: pentru distanțe de peste 3.500 de kilometri cu destinații din afara Uniunii Europene

Aceste compensații nu sunt însă valabile în cazul grevelor, dar dreptul de a primi mâncare și apă rămâne încă valabil.
O altă practică întâlnită în rândul companiilor aeriene este vânzarea de bilete peste numărul maxim de locuri. Companiile motivează acest lucru pe baza faptului că există un număr de persoane care nu se prezintă la zbor și atunci, în funcție de procent, vând locuri în plus. Din nefericire, călătorii află abia la aeroport că nu mai au locuri în avion. Și în această situație trebuie să primești compensații bănești.

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/