Marile orașe sunt adesea foarte aglomerate și, implicit, nivelul poluării este unul ridicat. Calitatea vieții cetățenilor din aceste orașe este, astfel, afectată.

Veneția este un exemplu de urmat când vine vorba de orașele lipsite de poluarea provocată de mașini. Aici, traficul rutier motorizat este complet interzis, iar așa numitele „autobuze acvatice” reprezintă principala formă de transport, acestea având rute pe canalele orașului.

Dar există și alte capitale și orașe europene care caută soluții pentru a reduce traficul rutier, aglomerația și poluarea. În acest fel, calitatea sănătății și vieții locuitorilor acestor orașe se va îmbunătăți.

 

 

Hamburg, Germania

Orașul de vis al Germaniei are în plan să transforme mersul pe bicicletă sau pe jos în principala formă de transport până în anul 2035.  Acest lucru va fi posibil prin reducerea accesului mașinilor în anumite zone ale orașului.

Proiectul presupune realizarea unei „rețele verzi” care să cuprindă spații pe care oamenii să le poată accesa fără mașini și care va ocupa 40% din oraș. Această „rețea verde” va fi compusă din parcuri, terenuri de sport și locuri de joacă și va spori considerabil calitatea vieții pentru locuitorii orașului.

 

 

 

 

Amsterdam, Olanda

Încă din iulie anul trecut, principalele rute care fac legătura între estul și vestul capitalei olandeze au fost interzise pentru autovehicule. În acest fel, mașinile au fost forțate să ocolească centrul orașului, optând pentru rutele alternative.

În acest sens, a fost creată o pistă pentru biciclete, precum și un traseu de mers pe jos neîntrerupt, de la Gara Centrală până la Piața Dam, din centrul orașului. De asemenea, a fost introdusă o nouă linie de metrou care face legătura între sudul și nordul capitalei, iar oamenii au început să se obișnuiască cu acest stil de viață.

 

 

 

 

Oslo, Norvegia

Capitala Norvegiei urmărește să reducă semnificativ traficul rutier și accesul autovehiculelor în centrul orașului. De aceea se fac mari investiții pentru îmbunătățirea transportului public.

În prezent, Oslo beneficiază de numeroase forme de transport public: autobuze, tramvaie, metro, tren și chiar feriboturi. Până la sfârșitul anului 2019, mai mult de 50 km de drumuri publice vor fi înlocuite cu piste pentru biciclete, iar orașul va deveni mai ecologic și mai sănătos.

 

 

 

Există și ale orașe care fac eforturi pentru reducerea poluării, investind în metode alternative de transport. Printre acestea se numără: Madrid, Copenhaga, Bruxelles, Milano, Barcelona și Paris.

 

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire  încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/