Top 5 țări din Europa cu cele mai mari salarii - MeisterJob

Cele mai mari salarii din EuropaSursa foto: https://www.freepik.com/

 

 

Atunci când ești hotărât să lucrezi în străinătate, există mai multe criterii ce stau la baza alegerii țări în care să te stabilești: dezvoltarea economică a țării, nivelul de trai, sistemul medical, beneficiile sociale, infrastructura, mediul, securitatea, dar nu în ultimul rând, salariul și accesibilitatea pe piața muncii. Ei bine, tocmai de aceea, ți-am pregătit un top al țărilor cu cele mai mari salarii din Europa.

 

Luxemburg

Luxerbung este țara cu cel mai mare salariu minim prevăzut din Europa. În prezent, acesta este de 2.559 EUR brut, în timp ce salariul mediu cel mai mare poate ajunge până la 7.898 EUR brut. Conform statisticilor, Luxemburg este și una dintre cele mai bune țări în care poți trăi, datorită nivelului ridicat al serviciilor și dezvoltării pe mai multe planuri. Totuși, e bine să luăm în considerare că în această țară costurile vieţii sunt pe măsura salariilor, adică extrem de ridicate. Astfel, salariul minim nu mai pare la fel de atractiv, după ce scădem cheltuielile zilnice. De asemenea, fiind unul dintre cele mai mici state din Europa, cu o suprafață de puțin peste 2500 kmși o populație de aprox. 500.000 de locuitori, poate fi destul de greu să găseși un loc de muncă.

Islanda

Deși nu este o țară foarte căutată de către români atunci când vine vorba de munca peste hotare, Islanda are totuși multe aspecte atractive. În primul rând, vorbim desigur despre salariu: salariul minim este de 352.066 ISK brut (adică aprox. 2.555 EUR), iar salariul mediu cel mai ridicat este de până la 1.072.124 ISK brut (aprox. 7.780 EUR). Aceste salarii sunt calculate pe lună și includ și beneficiile aferente. În această țară, însă, pot exista diferențe majore de salariu în funcție de domeniul de activitate. Cele mai bine plătite funcții sunt, desigur, cele de top management, urmate de domeniul IT și de domeniul tehnologic. Pe lângă salariul atractiv, un alt mare avanataj este legat drepturile angajaţilor, care sunt extrem de bine stabilite şi, mai ales, respectate, în această țară.

 

Olanda

Ca lucrător în Olanda beneficiezi de un salariu minim de peste 1600 EUR brut (mai exact 1.635 EUR) la un program de lucru între 23-40 ore pe săptămână. Salariul mediu poate ajunge până la 2.800 de EUR brut, din care se scad taxele și impozitele. Guvernul olandez intervine și reglează salariul minim de 2 ori pe an, la 1 ianuarie şi 1 iulie, în funcție de fluctuațiile economice. În Olanda, salariile pot varia foarte mult în funcție de mai mulți factori: vârstă, experiență, calificare, domeniu de activitate, limbi cunoscute, precum și de numărul de ore lucrate (remunerația plătindu-se săptămânal, în tranșe).

 

Belgia

Și în Belgia salariul minim ajunge la aproape 1600 EUR brut (1.593 EUR, mai precis), dar dacă vorbim de salariul mediu, acesta este de 2.000 EUR și poate crește substanțial în funcție de domeniul de activitate și de regiune. Avantajele muncii în această țară implică și factori de altă natură: nivel de trai ridicat, sistem de sănătate foarte bun, economie puternică, accesibilitate pe piața muncii în numeroase sectoare de activitate și, nu în ultimul rând, faptul că cea mai mare parte din populație vorbește limba engleză, făcând mai ușoară integrarea pentru românii care doresc să se stabilească aici.

 

Germania

Germania este una dintre țările preferate de românii care aleg să se mute în străinătate, fiind și una dintre țările membre ale Uniunii Europene cu cele mai mari salarii minime, de aprox. 1.584 EUR brut. Venitul mediu brut este dublu, de peste 3.000 EUR, iar taxele și impozitele variază în funcţie de clasa de impozitare a angajatului, ce depinde de mai mulţi factori precum starea civilă, numărul de copii aflaţi în îngrijire sau statutul de părinte singur şi multe altele. Desigur, în funcție de meserie și domeniul de activitate, salariul lunar crește considerabil.

 

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/