Top 5 cele mai spectaculoase gări din Europa - MeisterJob

Deși gările sunt doar simple puncte de tranzit, uneori acestea pot fi adevărate bijuterii arhitecturale și istorice. Astfel, gările care pot deveni cu ușurință în obiective turistice, fiind clădiri impresionante, impunătoare și pline de mister. GoEuro, platforma de transport pentru planificarea și rezervarea de călătorii, a realizat o selecție a celor mai spectaculoase gări din Europa.

 

Gara Centrală din Milano

Gara Milano

Sursa foto: https://www.express.co.uk/

Milano Centrale este una dintre principalele gări europene, fiind inaugurată în anul 1931 și situată în Piazza Luiggi di Savoia. Arhitectura sa impresionantă îmbină stilurile Art Nouveau și Art Deco, prin bolți și cupole din oțel și sticlă. În plus, pe periții interiori ai clădirii sunt reprezentate diferite orașe italiene. Gara are 24 de linii, fiind tranzitată zilnic de 320.000 de călători.

 

Gara centrală din Berlin

Sursa foto: https://www.visitberlin.de/

Berlin Hauptbahnhof este principala gară din Germania, fiind tranzitată zilnic de peste 300.000 de călători. Construită pe un plafon boltit de sticlă și panouri solare, este una dintre cele mai moderne stații europene. Este, de asemenea, considerată de mulți un simbol al progresului. Clădirea găzduiește o mulțime de variante prin care turiștii îți pot petrece timpul până la îmbarcarea în tren. Printre acestea se numără 80 de magazine sau plaja exterioară.

 

Gara centrală din Antwerp, Belgia

Gara Antwerp, BelgiaSursa foto: https://en.wikipedia.org/

Gara centrală din Antwerp este un adevărat monument istoric european. Aceasta e a patra din lume după dimensiune și complexitate, fiind o adevărată capodoperă arhitecturală. Gara a fost construită în secolul XX în locul unei vechi gări din lemn. Aceasta se întinde pe o suprafață de 400 de metri, având două intrări principale. Interiorul clădirii este decorat cu peste 20 de tipuri diferite de marmură și cărămidă și are un acoperiș din sticlă. De asemenea, gara este organizată pe patru niveluri de unde pleacă trenurile.

 

Gara Internațională St. Pancras din Londra

Gara St. Pancras - gări spectaculoaseSursa foto: https://www.seat61.com/

 Gara St. Pancras seamănă mai degrabă cu un castel, însă adăpostește cel mai mare nod feroviar din Marea Britanie.  Fațada clădirii are o arhitectură gotică din caramidă roșie.În interior, cărămizile sunt îmbinate cu o structură de fier și piatră. Această gară are și o încărcătură istorică extrem de puternică, fiind locul de desfășurare a numeroase evenimente istorice. De exemplu, în timpul primului și celui de-al doilea război mondial a fost locul de intrare și ieșire a trupelor britanice.

 

Gara de Nord din Paris

Sursa foto: https://en.parisinfo.com/

Gara de Nord din Paris este cea mai mare gară din Franța și una dintre cele mai spectaculoase gări din Europa. Cu un trafic de 180 milioane pasageri anual, este și cea mai frecventată gară europeană și a treia la nivel mondial după cele din Tokyo și Chicago. Clădirea se remarcă prin blocurile sale de piatră și cele 23 de statui care reprezintă diferitele orașe la care ajunge această cale ferată.

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția! Aplică aici.

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00