Sursa foto: https://www.pandotrip.com/best-castles-in-germany-32114/

 

 

Sezonul cald se aproprie, fiind o perioadă numai bună pentru plimbări şi relaxare. Dacă te afli în Germania, atunci află că această ţară este plină de castele de poveste, recunoscute la nivel mondial pentru frumuseţea lor extraordinară. Mai exact, aici sunt prezente peste 25.000 de castele, unele în ruină, dar multe dintre acestea sunt bine conservate, fiind deschide publicului şi găzduind chiar muzee, restaurante sau mici hoteluri de succes.

Astăzi îţi propunem un top al celor mai frumoase trei castele din Germania, pe care merită să le vizitezi!

 

 

Castelul Neuschwanstein

 

Castelul Neuschwanstein este considerat a fi cel mai frumos castel din Europa, fiind sursa de inspirație pentru Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită din parcul Disneyland.

Castelul a fost construit în anii 1870 pe vârful unui deal din Bavaria, peste ruinele a altor două castele mai vechi. Neuschwanstein a fost ridicat la comanda regelui Ludwig al II-lea al Bavariei, supranumit “regele nebun”. Inițial, castelul a fost gândit ca un refugiu, un loc în care regele să se poată ascunde de realitate şi să trăiască în lumea viselor. Însă la doar 41 de ani, în 1886, regele Ludwig al II-lea se sinucide, fără a-și vedea castelul finalizat.

Neuschwanstein este vizitat anual de aprox. 1,5 milioane de turiști, fiind un adevărat magnet pentru public.

Sursa foto: https://www.getyourguide.com/munich-l26/neuschwanstein-castle-day-trip-from-munich-by-train-t23715/

 

 

Castelul Hohenzollern

 

Castelul Hohenzollern a fost timp de câteva secole reşedinţa marii distanii germane cu acelaşi nume. Există documente care atestă existenţa sa chiar de la jumătatea anilor 1100. În 1423, în urma unei dispute între membrii familiei Hohenzollern, castelul a fost distrus în intregime. Reconstrucţia lui a început 30 de ani mai târziu.

Însă cea mai importantă perioadă din existenţa castelului este aceea în care “regele nebun”, Ludwig al II-lea al Bavariei, şi-a petrecut aici o bună parte a copilăriei şi adolescenţei sale.

Construcţia finală a castelului a fost încheiată în anul 1867, având o arhitectură maiestuasă. Este situat la aproximativ 50 km sud de Stuttgart, fiind o atracţie turistică a zonei şi numărându-se printre cele mai vizitate castele din Germania. Pe lângă vizitarea castelului în interior, nu rata şi un tur de onoare al zidului fortificat exterior.

Sursa foto: https://www.welt.de/kultur/history/gallery13563241/So-wichtig-waren-die-Hohenzollern-in-der-Geschichte.html

 

 

Castelul Lichtenstein

 

Castelul Lichtenstein este unul cu adevărat spectaculos, deoarece a fost construit pe o stâncă din Baden-Wurttemberg la o altitudine de 817 de metri. Prima construcţie s-a prăbuşit în timpul războaielor din secolul XIV, însă castelul a fost reconstruit de contele de Württemberg la începutul anilor 1840, fiind inspirat de romanul “Lichtenstein” al lui Wilhelm Hauff.

Deşi este destul de greu accesibil, din cauza poziției sale, castelul Lichtenstein merită vizitat în special pentru panorama pe care o oferă spre valea Echaz.

 

Sursa foto: http://thehdrworld.blogspot.com/2009/11/schlo-lichtenstein.html

 

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire  încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/