Bătrânul continent european este cunoscut pentru țările dezvoltate, cu o calitate foartă bună a vieții. În multe ţări din Europa, nivelul de trai este foarte bun, reușind să se ridice la cele mai înalte standarde.

Un studiu realizat de InterNations a dus la un clasament al celor mai bune țări în care poți trăi. Potrivit acestui studiu, țările care au cel mai înalt nivel de calitate a vieţii din lume au o infrastructură dezvoltată, acces la educaţie şi sănătate şi multe oportunităţi de carieră.

Mai jos regăsești cele mai bune 10 țări din Europa, potrivit acestui studiu, în care te poți muta:

10. Danemarca


Unul din avantajele acestei ţări este că are cea mai scurtă săptămână de lucru (39 h/săpt. în medie). De asemenea, danezii au acces la asistență medicală universală și educație gratuită, iar scoruri aproape perfecte s-au dat pentru calitatea veniturilor, siguranță și stabilitate economică. Guvernul danez este cunoscut pentru transparență și rata mică de corupție. În același timp, Danemarca are taxe foarte mari (printre cele mai mari din lume) și a primit note mici la accesibilitate, datorită  dificultăţilor de a întemeia o familie.

Sursa foto: https://www.anti-k.org/2017/04/04/danemark-modele-de-flexisecurite-continuite-rupture/denmark-copenhagen-docks/

 

9. Franța

Educaţia este principalul factor care a dus la includerea Franţei în acest top. Nu trebuie omis nici faptul că Franța are una dintre ele mai mari economii, cu puternice influențe culturale. A primit note mari pentru drepturile omului și alianțe internaționale. Francezii și-au descris țara ca fiind prestigioasă, în pas cu moda, trendy și cu multe conexiuni. În schimb, francezii nu se pot mândri la capitolul siguranță.

Sursa: https://techrabies.com/france-redesigns-its-uncommon-visa-for-tech-ability/

 

 

8. Elveția

Elveția este binecunoscută pentru neutralitatea sa, rata mică de șomaj și puterea economică. Chiar dacă este o ţară mică, elvețienii au câștigat mai multe premii Nobel pe cap de locuitor decât oricare altă țară. De asemenea, țara s-a dezvoltat foarte mult în ceea ce privește sistemul de sănătate, educaţia şi ofertele de muncă. Însă costul ridicat al vieţii în Elveția poate fi considerat un minus.

Sursa foto: https://www.lonelyplanet.com/switzerland/travel-tips-and-articles/the-best-things-in-schweiz-are-free-switzerland-on-a-budget/40625c8c-8a11-5710-a052-1479d2768757

 

7. Anglia

Marea Britanie este o țară cu o influență internațională incontestabilă, ce își are rădăcinile în istorie ca fiind cel mai mare imperiu din lume. Englezii au primit note mari la drepturile omului, legături internaționale și putere politică. Însă țara nu strălucește în ceea ce privește salariile şi stabilitatea socială.

Sursa foto: https://handluggageonly.co.uk/2015/07/29/how-to-visit-london-on-a-budget/

 

 

6. Suedia

Ca țară neutră timp de secole, valorile Suediei se concentrează pe drepturile omului și servicii publice. Ca și în alte țări nordice, suedezii au acces gratuit la sistemul de sănătate și la educație pentru toți cetățenii. Suedia a primit note mari pentru mediu, egalitatea sexelor și pentru transparența afacerilor și a celei guvernamentale. Suedezii sunt însă nemulțumiți de lipsa evenimentelor culturale și de divertisment din țara lor.

Sursa foto: https://www.thrillist.com/travel/nation/visit-sweden-facts-best-things

 

5. Olanda

Olanda este lider internațional în ceea ce privește drepturile omului și este prima țară din lume care a legalizat căsătoriile de același sex în anul 2001. Este recunoscută pentru salariile mari, dar se bucură și de o agricultură puternică. Note mari s-au dat pentru egalitatea sexelor, educație, infrastructură și stabilitate economică, iar foarte mici pentru accesibilitate.

Sursa foto: https://medium.com/ironhack/https-medium-com-alvaro-gonzalez-the-dutch-tech-dream-ab3a00625582

 

4. Austria

Aerul curat şi lipsa poluării au contribuit la plasarea Austriei în vârful acestui top. Infrastructura reprezintă un alt punct forte al acestei țări. Austria a primit note bune la cetățenie și calitatea vieții. De asemenea, un scor perfect a fost primit pentru drepturi de proprietate și educație. În același timp însă, Austria nu este percepută ca fiind puternică la nivel global, cu scoruri mici la influență politică și putere militară.

Sursa foto: https://www.austria.info/uk/where-to-go/cities/vienna

 

3. Germania

Germania, una dintre cele mai mari puteri economice, este cunoscută pentru oportunităţile de carieră şi pentru nivelul de trai general foarte ridicat. Țara a primit scor perfect pentru antreprenoriat. De asemenea, a primit note mari și pentru conexiuni internaționale, educație, stabilitate economică și puternice alianțe la nivel global. În schimb, foarte puțini nemți au apreciat distracția, fericirea și prietenia națiunii.

Sursa foto: https://www.hotel-berlin-city-east.com/en/travel-tips-berlin

 

 

2. Finlanda

Finlanda este lider mondial în educație și calitatea vieții. Țara nordică are scor bun la egalitatea sexelor, mediu și drepturile omului. Dar finlandezii spun că țara lor stă prost la capitolele calitatea mâncării, distracții și cultură. Și la putere militară s-a primit un scor mic.

https://www.adventurouskate.com/finland-in-the-summer/

 

 

1. Norvegia

 

Norvegia este cunoscută pentru venituri, creșterea sectorului privat și cultură scandinavă distinctă. S-au dat note mari la mediu, drepturile omului și libertate religioasă, educație, calitatea vieții și transparența în afaceri. Note mici a primit pentru leadership mondial, influență politică și putere militară.

Sursa foto: https://www.greencitytimes.com/climate-goals-is-oslo-leading-the-way/

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/