România se poate mândri cu oameni de ştiinţă excepţionali şi numeroase invenţii care au marcat istoria ştiinţei şi civilizaţiei universale. Inteligenţa strălucitoare a acestora a adus pentru umanitate invenţii şi descoperiri vitale, multe recunoscute la nivel internaţional, care au schimbat lumea.

Iată câteva din cele mai importante nume și invențiile lor:

 

Nicolae Paulescu – adevăratul descoperitor al insulinei şi al tratamentului antidiabetic

 

Sursa foto: https://playtech.ro/2015/nicolae-paulescu-omul-care-a-descoperit-insulina-de-ce-nu-a-primit-premiul-nobel/

La 90 de ani de la prima folosire clinică a insulinei, majoritatea articolelor despre diabet îi citează pe Frederick Grant Banting și biochimistul John J.R. Macleod, de la Universitatea din Toronto (Canada), ca unici descoperitori ai substanței. Însă primul şi adevăratul descoperitor al insulinei şi al tratamentului antidiabetic, tratament care astăzi se foloseşte în lumea întreagă, a fost Nicolae Paulescu. Descoperirea sa a avut loc în 1921, dar a fost iniţial contestată. Un an mai târziu, după mai multe analize şi experimente, medicul român obţine un brevet pentru invenţia sa, iar subsanţa recunoscută azi ca insulină a fost numită de Paulescu pancreină. Însă în 1923, Grant Banting şi Ch. Herbert Best au anunţat şi ei că au descoperit insulina, iar Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină a fost acordat acestora.

Abia în 1969, la aproape 50 de ani de la excepţionala descoperire a lui Nicolae Paulescu, Vicepreşedintele Fundaţiei Nobel, profesorul A.W.K. Tiselius, recunoaşte meritele savantului român.

 

 

Henri Coandă – inventatorul avionului cu reacţie

Sursa foto: https://identitatea.ro/henri-coanda-parintele-avionului-reactie/

Inventat acum mai bine de 100 de ani, avionul cu reacție al lui Coandă reprezintă una dintre cele mai importante realizări tehnologice din istorie. Aparatul său de zbor a fost prezentat în anul 1910, la salonul aeronautic din Paris, stârnind admiraţia atât publicului, cât şi specialiştilor. Primul avion cu reacţie din lume, construit de savantul român, era un model fără elice, cu două aripi, lung de 12,5 metri, cântărind 420 de kilograme şi cu un singur loc. Cariera lui Henri Coandă, începând din acel moment, a fost un real succes, dobândind funcţii importante în domeniul aviatic din Marea Britanie şi Franţa.

 

 

Ana Aslan –  inventatoarea produselor anti-rid

Ana Aslan a pus bazele geriatriei românești și a inventat produse revoluționare pentru tratarea afecțiunilor specifice bătrânilor. Linia de produse realizată de savanta româncă poartă numele de Gerovital şi există şi astăzi. Eficiența lor a fost dovedită de repetate ori, încetinind efectele îmbătrânirii cu 40%. Personalităţi de o celebritate incontestabilă, precum preşedintele S.U.A. J.F. Kennedy, actorul Kirk Douglas, prim-ministrul Franţei Charles de Gaulle sau renumitul Charlie Chaplin sunt doar câteva nume care au beneficiat de tratamentele Anei Aslan.

Produsele Gerovital au rezistat timpului, iar astăzi, la peste 30 de ani de când Ana Aslan s-a stins din viaţă, brandul său pare că renaşte, fiind produs pe scară largă şi extrem de apreciat.

Sursa foto: http://www.landia.ro/elixirul-tineretii-medicamentul-minune-inventat-de-ana-aslan/

 

 

Ştefan Odobleja – părintele ciberneticii

Savantul român Ştefan Odobleja a pus bazele unui domeniu care astăzi a devenit vital, cunoscând un avânt fără precedent. Acesta prezintă în lucrarea sa, „Psihologia consonatistă”, ştiinţa care analizează modalităţile în care informaţia este prelucrată de sistemele biologice, mecanice şi digitale. Savantul român este recunoscut drept creatorul psiho-ciberneticii și părintele ciberneticii generalizate, cu aplicare în toate ramurile științei, dorind  să arate că originile ciberneticii se află în psihologie.

Sursa foto: http://www.cunoastelumea.ro/stefan-odobleja-inventatorul-ciberneticii/

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire  încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/