Sursa foto: http://www.businessmagazin.ro/actualitate/roman-din-norvegia-de-asta-nu-mai-vin-ma-in-romania-16486375

 

Cu siguranță ai auzit despre cât de bine este să trăiești în Țările Nordice, sau cât de împliniți sunt oamenii de aici. Dacă și tu vrei să îți găsești drumul spre o lume a bunăstării, iată un scurt ghid cu tot ce trebuie să știi despre Norvegia.

Regatul Norvegiei este situat în Peninsula Scandinavă, în Europa de Nord, fiind învecinat cu Oceanul Arctic, Oceanul Atlantic, Rusia, Suedia și Finlanda.

Teritoriul Norvegiei este în general muntos. Norvegia este străbătută de măreții Alpi Scandinavi, munți destul de vechi și erodați. Cu toate acestea există vârfuri care depășesc 2000 metri. Munții sunt acoperiți în zonele mai înalte de zăpezi și chiar ghețari, iar în zonele mai joase găsim păduri de conifere. Luând în considerare așezarea geografică, putem spune că Norvegia are o climă relativ blândă. Zonele joase din jurul orașului Oslo au cele mai calde și mai însorite veri, dar și vreme mai rece și multă zăpadă în timpul iernii. În nordul Norvegiei, în apropierea Cercului Polar, se manifestă două fenomene naturale: aurorele boreale și „nopțile albe” – cu soare pe cer, din timpul verii.

Norvegia este o țară foarte dezvoltată din punct de vedere economic. Nivelul de trai este foarte ridicat în Norvegia, motiv pentru care și prețurile sunt destul de mari. Prețurile față de România sunt de 2, sau chiar 3 ori mai scumpe, și salariile de aproximativ 10-11 ori mai mari decât salariile din țara noastră. Salariile foarte mari sunt motivul pentru care, în ciuda prețurilor mari, nivelul de trai este foarte ridicat. Nu sunt de neglijat în acest calcul nici impozitele mici pentru venituri. Având salarii foarte mari și taxe pe salarii sub media europeană (puțin peste 30%), Norvegia este una dintre țările cele mai râvnite de către românii care își caută un loc de muncă în străinatate.

Când vine vorba de cultura muncii, norvegienii sunt motivați de dorința de perfecționare, de mediul în care lucrează și de prietenia cu colegii lor, și mai puțin de bani sau de alte câștiguri. Pentru norvegieni mai este important echilibrul dintre viața profesională și cea personală. Stilul de viață norvegian pune accent pe valorile familiei, pe sporturi și activități în natură.

Copiii sunt foarte prețuiți în societatea norvegiană, iar acest fapt se răsfrânge și asupra muncii. Așa se face că cei care se învoiesc de la serviciu pentru a-și lua copiii de la grădiniță sunt priviți cu îngăduință.

Așadar, dacă și tu ești convins că Norvegia este locul unde ți-ai dori să trăiești, îți stăm la dispoziție pentru a te ajuta să îți găsești locul de muncă potrivit pentru tine aici și să te integrezi în societatea norvegiană.

MeisterJob are numeroase oferte în Norvegia pentru:

  • Dulgheri în construcții
  • Instalatori sanitare, termice, sprinklere, climă
  • Electricieni cu DSB
  • Sudori cu certificat

Pentru toate posturile din Norvegia sunt necesare cunoștințe de limba engleză nivel mediu + experiență în domeniu (de preferat în ȚărileNordice).

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire  încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

Articol realizat și adaptat de Stănică Diana – Practicant MeisterJob România

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri:info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/