Sursa foto: https://www.thelocal.no/20180205/ice-instruments-ring-out-coolest-music-in-norway

 

 

Pe perioada iernii, regiunile polare din Islanda, Norvegia sau Groenlanda devin adevărate lumi de gheață și zăpadă. Natura dă naștere aici unor formațiuni mai puțin obișnuite, unice în lume, ce impresionează prin dimensiune, formă sau proprietăți.

Îți prezentăm câteva dintre aceste minuni spectaculoase:

 

Cascadele glaciare din Svalbard, Norvegia

Svalbard reprezintă un arhipeleag din Oceanul Arctic, la mijlocul distanței dintre Norvegia și Polul Nord, fiind cea mai nordică regiune de pe planetă. Insulele Svalbard acoperă o suprafață de 60.050 km pătrați, aproximativ 60% fiind cu ghețari. Ceea ce creează o senzație unică în acest loc este, fără îndoială, ghețarul gigantic Brasvellbree, a cărui margine se intersectează cu sute de cascade ce se topesc. Priveliștea este de vis, datorită tonelor de zăpadă care se topesc în mare. Deși pare ireal, aceste cascade pot fi văzute doar în lunile mai calde.

Sursa foto: https://twitter.com/uniqbeauties/status/1006409524809478145

 

Peștera de Cristal din Islanda

Peștera de Cristal este o adevărată minune a naturii, fiind, spre norocul nostru, accesibilă vizitatorilor, mai ales în lunile de iarnă. Deoarece este formată din calote de gheață, peștera nu este foarte sigură atunci când temperaturile sunt mai ridicate, existând riscul de prăbușire. Peștera este situată la o altitudine de 2100 de metri, pe versantul celui mai înalt şi activ vulcan din Islanda, Vatnajokull, având 46 de metri lungime şi o lăţime de aproape 5 metri. În interiorul acesteia se aud constant diverse zgomote, provocate de deplasarea odată cu ghețarul Svinafellsjokull.

Sursa foto: https://guidetoiceland.is/nature-info/ice-caves-in-iceland

Ghețarul Briksdal, Norvegia

Situat în Norvegia, ghețarul Briksdal este cel mai mare din Europa, fiind și unul dintre cei mai accesibili ghețari din lume. Acesta se află în Parcul Național cu același nume din sudul Norvegiei. Ghețarul Briksdal are peste 480 km pătrați, acoperind aproape jumătate din teritoriul Parcului Național, iar grosimea gheții este de aproximativ 600 m. Cu echipament corespunzător și ghid specializat, vizitatorii pot face o excursie de-a lungul formațiunilor de gheață, vechi de mii de ani.

Sursa foto: https://neshaug.com/2017/07/05/briksdal-glacier-briksdalsbreen-norway/

 

Râul Albastru, Groenlanda

Apa râului aflat în Groenlanda este de un albastru uimitor, de unde vine și numele. Râul Albastru apare ca urmare a topirii Ghețarului Petermann, care umple zonele joase cu superbele ape albastre. Modul de umplere al albiei diferă în funcție de sezon, astfel râul își poate schimba forma. Culoarea vibrantă de albastru provine de la nămolul glaciar.

Sursa foto: https://www.pinterest.co.uk/amp/pin/490822059369720828/

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/