Sursa foto: https://vlad.dulea.ro/2011/01/03/podul-hohenzollern-din-koln/

 

 

Koln este al patrulea oraș ca dimensiune din Germania (după Berlin, Hamburg și München), fiind şi o regiune turistică importantă datorită istoriei oraşului, care începe încă de pe vremea anticului Imperiu Roman. Oraşul este împânzit de biserici medievale, clădiri postbelice cu o arhitectură deosebită, muzee avangardiste şi numeroase grădini şi parcuri.

Koln este situat pe Râul Rin, fapt care îi conferă un aer aparte. De aceea, oraşul a devenit rapid o atracţie turistică, mai ales pentru îndrăgostiţi. Emblematic în rândul îndrăgostiţilor este, fără îndoială, Podul Hohenzollern. Acesta a fost construit între anii 1907-1911 în apropiere de Domul din Koln și a reprezentat unul dintre podurile cele mai importante ale Germaniei în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Chiar dacă în acea perioadă podul a suferit numeroase lovituri aeriene, acestea nu au reuşit să îl dărâme. Lungimea totală a podului este de 409 metri, fiind destinat doar pentru trenuri și pietoni, fără benzi de circulație pentru mașini. Podul are în prezent șase linii de cale ferată şi este unul dintre cele mai circulate poduri feroviare din Germania. Zilnic, peste 1200 de trenuri traversează podul dintr-o parte în alta a Rinului.

 

Dincolo de aceste utilizări, Podul Hohenzollern a devenit un loc al iubirii veşnice, fiind înţesat de foarte multe lacăte. Tradiţia lacătelor de iubire a început în anul 2008, când tinerii îndrăgostiţi au legat astfel de lacăte pe gardul care separă zona de pietoni de calea ferată. Conform acestui obicei, cuplurile de îndrăgostiți agață un lacăt de gardul podului, îl încuie și apoi aruncă cheia în râu ca semn al dragostei eterne pe care și-o poartă.

Se pare că alegerea podurilor pentru acest obicei nu este întâmplătoare, deoarece podurile leagă două maluri, la fel cum dragostea leagă doi oameni.

Sursa foto: http://www.descoperalocuri.ro/descopera-orase/koln-germania.html

 

Cu toate că Podul Hohenzollern a devenit un simbol al iubirii în Koln, oraşul mai are şi alte atracţii pentru îndrăgostiţi. Printre acestea se numără parcurile cu alei deosebite, dar şi croazierele pe Rin.

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire  încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/