Sursa foto: https://www.inspiredbyiceland.com/about-iceland/mysterious-iceland/

 

Te-ai gândit vreodată la un loc de muncă în Islanda, țara nordică dintre Atlanticul de Nord și Oceanul Arctic?

Iată câteva dintre lucrurile interesante și oportunitățile pe care ți le-ar putea oferi această țară!

Islanda îți oferă un ambient pe care nicăieri nu îl mai poți vedea. Are peisaje pitorești, vulcani magnifici, ghețari, munți acoperiți din plin de zăpadă, auroră boreală, câmpii nisipoase și multe altele, care te vor face să nu te mai dezlipești niciodată de ea. Datorită ghețarilor și a vulcanilor activi este supranumită și Țara gheții și a focului.

Islanda este o țară mică și cu o populație foarte scăzută, care în ciuda acestui fapt se clasează însă printre cele mai bune țări din lume. Are, în general, o economie de piață cu taxe relativ reduse față de alte țări din OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică), menține un sistem social nordic prin care oferă îngrijire medicală universală, educație universitară, ocupând locuri de frunte la stabilitate economică, politică, socială și la egalitate.

Țara gheții și a focului are un patrimoniu de energie geotermală de care se mândrește  și se poate lăuda cu toate beneficiile pe care le aduce populației sale, fie că este vorba de calitatea vieții, de natație în bazine exterioare pe tot parcursul anului, costuri reduse de energie electrică sau plantații de legume fiabile tot anul, chiar dacă sunt aproape de cercul arctic. Datorită acestui patrimoniu, Islanda a devenit cea mai importantă țară din lume producătoare de energie verde, nepoluantă.

Conform indicelui global al păcii, Islanda este cea mai pașnică țară din lume datorită lipsei forțelor armate, criminalității reduse și nivelului ridicat de stabilitate socio-politică. Nu are armată, aflându-se în Cartea Recordurilor ca fiind țara cu cele mai scăzute cheltuieli militare pe cap de locuitor. Locuitorii țării își încuie rar casele și mașinile, având în vedere și faptul că o singură persoană a fost ucisă de poliție de când a devenit republică independentă în 1944.

Clima variază de la o zonă la alta a insulei, coasta sudică fiind mai caldă, mai umedă și mai vântoasă decât cea nordică, dar în ciuda poziției geografice, clima din Islanda este remarcabil de blândă. Islanda se află în calea Curentului Atlanticului de Nord, clima fiind mai temperată decât ne-am putea aștepta pentru un loc care se află atât de aproape de Cercul Polar. Iernile din Islanda ajung la o temperatură medie de 0 °C, în timp ce verile ajung la o medie de 10–13°C în partea de sud a insulei. Cea mai mică temperatură înregistrată a fost de -39,7° C, în timp ce temperatura cea mai ridicată a atins 30,5° C .

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire  încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob  este soluția!

 

Articol realizat și adaptat de Andreea Vintilă – Practicant MeisterJob România

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/